Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Razkritje Luxleaks ni zaleglo, bo nova zakonodaja?

Čas branja: 1 min
05.01.2017  22:30
Razkritje Luxleaks ni zaleglo, bo nova zakonodaja?
Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Luksemburško finančno ministrstvo je napovedalo zaostritev davčnih pravil za podjetja, s katerimi naj bi multinacionalkam otežili izogibanje davkom prek mednarodno prepletenih mrež svojih družb, je poročal EU Observer.

Spomnimo, novembra 2014 je v aferi Luxleaks trojica žvižgačev objavila več tisoč dokumentov o tajnih sporazumih, s katerimi so luksemburški finančni organi mednarodnim korporacijam omogočali velike davčne ugodnosti. Oktobra 2015 pa je evropska komisija ugotovila nezakonitost teh dogovorov, ki so jih sklepali prav v času, ko je tamkajšnjo vlado vodil zdajšnji predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker. Še več, predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker je kot luksemburški premier več let blokiral prizadevanja EU v boju proti izogibanju davkom s strani multinacionalk, razkrivajo dokumenti, ki jih povzema The Guardian. Luksemburg je med drugim nasprotoval načrtom, da bi dogovore davčnih organov z multinacionalkami v posameznih državah pregledovali kolegi iz drugih držav, preiskavi pogostih strategij za izogibanje davkom ter boljši izmenjavi informacij o dogovorih držav z multinacionalkami, je poročal britanski časnik. Na luksemburškem finančnem ministrstvu pravijo, da so zakon, ki uvaja davčne spremembe, pripravili v sodelovanju z evropsko komisijo.

Na drugi strani pa je na začetku decembra nevladna organizacija s sedežem v Bruslju Eurodad razkrila, da so se tajni dogovori Luksemburga z multinacionalkami v letu po izbruhu afere Luxleaks povečali kar za polovico. Tove Maria Ryding, soavtorica 124 strani dolgega poročila, v katerem so analizirali 17 držav članic EU in Norveško, je dejala, da so razmere takšne, kot da se »škandal Luxleaks nikoli ne bi zgodil«. Medtem ko so za leto 2013 v EU našteli 547 davčno ugodnih dogovorov z nadnacionalnimi korporacijami, so jih leta 2014 že 972, leta 2015 pa že 1.444. Po študiji evropskega parlamenta takšni dogovori EU stanejo 70 milijard na leto.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.