Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Sežanski Gold Club v roke Špancev

Čas branja: 1 min
05.01.2017  22:30
Sežanski Gold Club v roke Špancev
Koliko je znašala kupnina, 67-odstotni lastnik Gold Cluba David Kobal ne razkriva. Revija Manager je Kobalov delež v Gold Clubu lani ocenila na 26,3 milijona evrov.

Obveščaj me o novih člankih:  

Proizvajalec igralnih avtomatov Gold Club je konec leta dobil novega lastnika, razvijalca igralniških operacijskih sistemov Win Systems Solutions s sedežem v Barceloni. Lastnika sežanskega podjetja sta bila 51. najbogatejši Slovenec David Kobal, ki je imel v lasti 67-odstotni delež družbe, in Loris Požar s tretjinskim deležem. Revija Manager je Kobalov delež lani ocenila na 26,3 milijona evrov. Koliko je znašala kupnina, David Kobal ne razkriva. Prav tako ne, kakšni so njegovi načrti za prihodnost.

Gold Club, ki deluje od leta 1998 in je s svojimi elektronskimi igralnimi avtomati navzoč v več kot sto državah na vseh celinah, naj bi še naprej obstajal pod istim imenom. Družba je leta 2008 razširila svojo dejavnost še na opravljanje storitev prašnega barvanja, leta 2009 pa so vstopili v lastništvo Casinoja Bled.

Predlansko leto je bilo za Gold Club rekordno, načrt so presegli za sedem odstotkov. Prihodke od prodaje so povečali za 14 odstotkov, na 21 milijonov evrov, čisti dobiček pa so več kot podvojili in je presegel štiri milijone evrov. Glavni trgi družbe so bili Španija, Kolumbija in druge države Južne Amerike, Nizozemska, Mehika ter Afrika.

Španski družbi Win Systems Solutions, ki posluje predvsem na trgih Latinske Amerike, je prevzem v Sloveniji pomagal financirati londonski sklad Metric Capital Partners.

Prodaja Gold Cluba je zadnja v vrsti prodaj ali pa vsaj napovedi prodaj, v katere so vpeti najbogatejši Slovenci. Otmar Zorn je lani prodal podjetji Varsi in Iskra zaščite, iztržil naj bi skoraj 50 milijonov evrov. Del svojega imperija je lani prodal Vladimir Puklavec, letos se je iz lastništva Halcoma umaknila družina Čadež. Po neuradnih informacijah sta Outfit7 prodala tudi Samo in Iza Login, ki imata v lasti približno 60 odstotkov družbe. Za koliko, uradno ni znano. Prav tako ne, kdo je kupec. Uvrstitev podjetja Interblock na borzo v New Yorku pa je že pred časom napovedal Joc Pečečnik.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.