Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Kitajska načrtuje velike naložbe v obnovljive vire energije

Čas branja: 1 min
12.01.2017  22:30
Kitajska načrtuje velike naložbe v obnovljive vire energije
Čez pet let bodo polovico vse novoproizvedene električne energije na Kitajskem zagotavljale nove hidroelektrarne, vetrne, sončne in jedrske elektrarne.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Kitajska bo po napovedih državnega energetskega urada NEA do leta 2020 v obnovljive vire energije vložila 341 milijard evrov oziroma 2,5 bilijona juanov. Tako bodo čez pet let polovico vse novoproizvedene električne energije zagotavljale nove hidroelektrarne, vetrne, sončne in jedrske elektrarne, na področju zelene energije pa bo delalo 13 milijonov ljudi, je poročal Reuters.

Kitajska si prizadeva zmanjšati uporabo fosilnih goriv in veliko onesnaženost, ki jo je povzročila hitra gospodarska rast v zadnjih desetih letih. Njene posledice so prejšnji mesec močno občutili v večjih kitajskih mestih, ki so bila več dni zapored zavita v gost smog. Čeprav so oblasti omejile promet in začasno zaprle nekatere tovarne, je bila koncentracija trdnih delcev v nekaterih mestih tudi več kot desetkrat višja od vrednosti, ki jo je Svetovna zdravstvena organizacija določila za še varno.

Vendar pa načrtovane velike naložbe v obnovljive vire energije do leta 2020 kitajskih težav z onesnaženostjo zraka ne bodo odpravile, saj bodo ti v energetski bilanci države imeli le 15-odstotni delež. Za primerjavo, cilj EU je, da do leta 2020 iz obnovljivih virov zagotovi 20 odstotkov električne energije.

Koliko sredstev bo Kitajska vložila v posamezne vrste obnovljivih virov, v državnem energetskem uradu niso razkrili. Je pa prejšnji mesec državna komisija za razvoj in reforme, ki načrtuje gospodarski razvoj države, med drugim napovedala, da namerava Kitajska za petkrat povečati proizvodnjo elektrike iz sončne energije in bo zato v gradnjo sončnih elektrarn vložila 136 milijard evrov oziroma bilijon juanov. Po oceni poznavalcev naj bi to pomenilo tisoč večjih sončnih elektrarn.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.