Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Milijardne naložbe avtovelikanov v ZDA

Čas branja: 1 min
12.01.2017  22:30
Milijardne naložbe avtovelikanov v ZDA
10 milijard dolarjev bo v ZDA v prihodnjih petih letih investirala Toyota, Fiat Chrysler je napovedal milijardno naložbo, Ford pa 700-milijonsko. Foto: Press

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Toyota dodaj
Ford dodaj
Fiat dodaj
Chrysler dodaj
Donald Trump dodaj

Kar trije svetovni proizvajalci avtomobilov so ob robu avtomobilskega salona, ki se je ta teden začel v Detroitu, napovedali velike naložbe v svoje tovarne v Združenih državah Amerike.

Največji svetovni proizvajalec avtomobilov Toyota bo v prihodnjih petih letih v ZDA vložil deset milijard dolarjev. Denar bo večinoma namenil za posodobitev svojih proizvodnih podjetij, v katerih je zaposlenih 40 tisoč ljudi, v nove raziskave vozil brez voznika in robotiko.

Drugi največji ameriški avtomobilski proizvajalec Ford je objavil, da bo v svojo tovarno v Michiganu vložil 700 milijonov dolarjev, tretji največji ameriški proizvajalec avtomobilov, italijansko-ameriški Fiat Chrysler, pa je napovedal skoraj milijardno naložbo.

Napovedi avtomobilskih velikanov o načrtovanih naložbah so odgovor na kritike novoizvoljenega predsednika ZDA Donalda Trumpa, ki velike proizvajalce avtomobilov, kot sta General Motors in Toyota, močno kritizira zaradi njihove proizvodnje v Mehiki in jim grozi z visokimi carinami. Toyoto je zaradi načrtovane selitve proizvodnje modelov corolla iz ZDA v Mehiko napadel tudi prek Twitterja in s tem sprožil upad vrednosti njenih delnic.

Skoraj milijardna naložba Fiat Chryslerja v tovarni v zveznih državah Michigan in Ohio naj bi prinesla dva tisoč novih delovnih mest, Fordova, ta je zaradi Trumpovih kritik opustil načrt o gradnji 1,6-milijardne tovarne v Mehiki, pa 700. Koliko novih zaposlitev bo prinesla Toyotina 10-milijardna naložba v Združenih državah, še ni znano.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...