(intervju) Verjetnost katastrofe je velikanska. Mi pa v Bruselj pošiljamo dokumente, da te kap. (intervju) Verjetnost katastrofe je velikanska. Mi pa v Bruselj pošiljamo dokumente, da te kap. Klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj je kritična tako do neukrepanja slovenskih vlad kot do gospodarstvenikov, ki zaradi kratkoročnega razmišljanja mižijo pred podnebnimi težavami, ne zdi pa se ji pregrešna niti misel, da bi preverjali, ali nevladne organizacije (tudi okoljske) vedno delujejo v javnem interesu.
Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? Na začetku 20. stoletja je bilo v Lendavi tri četrtine prebivalstva madžarskega, danes je slika obrnjena. V podjetništvu so bili posebej močni Judi, danes pa Lendavčani delajo v podjetjih s kapitalom različnega izvora. Gospodarstvo, ki se sicer pobira, pa je še daleč od nekdanjih zlatih časov.
Filmarka, ki se je odločila, da ne bo luzerka Filmarka, ki se je odločila, da ne bo luzerka Urša Menart je lani na Festivalu slovenskega filma postala prva slovenska filmska režiserka z vesno za najboljši slovenski film Ne bom več luzerka. In tako kot glavna junakinja se je odločila, da bo stvari vzela v svoje roke ter se kljub težkim delovnim razmeram prav nič luzersko posvetila filmu.

(Intervju) »Prepovejmo odkupe lastnih delnic, ker uničujejo podjetja«

Čas branja: 11 min
12.01.2017  22:30
500 največjih podjetij iz indeksa S & P porabi 54 odstotkov dobička za odkupe lastnih delnic. To je dobiček, ki bi ga morali vložiti v zaposlene in razvoj, pravi ameriški profesor ekonomije William Lazonick in predlaga strukturne spremembe v poslovnem sektorju.
(Intervju) »Prepovejmo odkupe lastnih delnic, ker uničujejo podjetja«
Microsoft je imel zadnjo inovacijo leta 1995, to so bili Windowsi. Pred kratkim so kupili Nokio in odpustili 18 tisoč ljudi, hkrati so v tem času porabili več milijard dolarjev za odkupe delnic, pravi ameriški profesor ekonomije William Lazonick.

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO.

Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.