Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Yaskawa bo novo tovarno robotov postavila v Kočevju

Čas branja: 1 min
19.01.2017  22:30
Yaskawa bo novo tovarno robotov postavila v Kočevju

Obveščaj me o novih člankih:  

Japonci so za 25-milijonsko naložbo v novo tovarno industrijskih robotov za avtomobilsko industrijo izbrali Kočevje. V igri za novo tovarno je bila tudi Ribnica.

Kočevje je Yaskawa izbrala, ker so ponudili večje zemljišče, kot je na voljo v Ribnici. »Večje zemljišče potrebujemo zaradi možnosti, da bi v prihodnje lahko še širili tovarno oziroma, da bi imeli možnost, da se okrog nje razvije dobaviteljska mreža,« je povedal Hubert Kosler, direktor družb Yaskawa Ristro in Yaskawa Slovenija.

Gre za zemljišče, ki je v lasti občine Kočevje. Leži v tamkajšnji industrijski coni, ki je približno dva kilometra stran iz mesta in je veliko 40 tisoč kvadratnih metrov. Kočevska občina ga je Yaskavi ponudila za 5,8 evra za kvadratni meter. Ta bo na njem postavila od 12 do 16 tisoč kvadratnih metrov veliko proizvodno dvorano. Poleg proizvodnje robotov bo tam tudi razvojno-raziskovalni oddelek. V novi tovarni bo dobilo zaposlitev najmanj 170 ljudi.

Z gradnjo tovarne bodo predvidoma začeli jeseni, dobro leto pozneje oziroma konec leta 2018 pa bodo v njej začeli izdelovati robote, ki bodo pomagali izdelovati avtomobile oziroma njihove sestavne dele.

Ker bo njena lokacija v vzhodnem delu Slovenije - glede na delitev Slovenije po evropskih pravilih, bo država lahko k naložbi prispevala do 20 odstotkov celotne vrednosti, torej pet milijonov evrov.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...