Zakaj se države vse bolj navdušujejo nad spletnim izolacionizmom Zakaj se države vse bolj navdušujejo nad spletnim izolacionizmom Zaradi populizma, trgovinskega protekcionizma in skrbi za nacionalno varnost nekatere države ustvarjajo svoje intranete, ločene z nacionalnimi mejami. Kakšne so lahko posledice?
(intervju: Črt Poglajen, Inštitut za študije prekariata) Podjetja, ki ne plačujejo delavcev, naj kar crknejo (intervju: Črt Poglajen, Inštitut za študije prekariata) Podjetja, ki ne plačujejo delavcev, naj kar crknejo Vlada naj nemudoma začne uresničevati obljubo, da bo izkoreninila prekarnost, poziva Črt Poglajen s skupino akademikov in predstavnikov družbenih gibanj, zbranih v Inštitutu za študije prekariata.
6 vprašanj in odgovorov o litijevi mrzlici 6 vprašanj in odgovorov o litijevi mrzlici Litija, glavne sestavine litij-ionskih baterij, potrebujemo vse več. Zakaj mu torej cena upada?
Finančnik, ki je iz traktorja naredil boeing, ali kdo je novi šef Alibabe Finančnik, ki je iz traktorja naredil boeing, ali kdo je novi šef Alibabe Jack Ma, soustanovitelj in predsednik upravnega odbora Alibabe, je za svojega naslednika izbral Daniela Zhanga, ki je v podjetje prišel pred 11 leti. Kdo je in kaj ga čaka na vrhu enega največjih tehnoloških podjetij na svetu?

Po nemškem VW na pranger zaradi dizelskih izpustov tudi Fiat Chrysler

Čas branja: 1 min
19.01.2017  22:30
Po nemškem VW na pranger zaradi dizelskih izpustov tudi Fiat Chrysler
4,3 milijarde evrov kazni bo moral plačati Fiat Chrysler, če se bodo sumi o goljufanju pri dizelskih izpustih izkazali za resnične. Nemški Volkswagen so odškodnine in kazni zaradi goljufanja pri izpustih stale 20 milijard evrov.

Po lanskem škandalu, ki je izbruhnil v ZDA zaradi Volkswagnovega goljufanja pri izpustih dizelskih motorjev, zdaj ameriška agencija za zaščito okolja (EPA) takšne goljufije sumi tudi italijansko-ameriškega avtomobilskega velikana Fiat Chrysler.

Pri pregledih izpušnih sistemov oziroma motorjev na dizelski pogon so namreč v nekaterih vozilih našli računalniške programe, o katerih Fiat Chrysler ni ponudil ustrezne razlage. Sumljive računalniške programe ima po navedbi EPA okrog 104 tisoč vozil, in sicer modeli jeep cherokee letnikov od 2014 do 2016 in poltovornjaki ram 1.500 s trilitrskimi dizelskimi motorji. Po poročanju tujih medijev Fiat Chryslerju grozi kazen 4,3 milijarde evrov. Ta pa obtožbe EPA zanika in trdi, da njihovi izpušni sistemi izpolnjujejo vse ustrezne zahteve. Izvršni direktor avtomobilskega koncerna Sergio Marchionne je po poročanju tujih medijev poudaril, da njihov primer z Volkswagnovim ni primerljiv. Medtem ko je Volkswagen v svoja vozila vgrajeval naprave, ki so izpuste sporočale glede na to, ali je vozilo na testiranju ali pa se pelje po cesti, se naša programska oprema vedno vede enako, je poudaril. V podjetju trdijo, da so EPA predali vso potrebno dokumentacijo in več mesecev odgovarjali na vsa vprašanja.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Je na testih izpustov goljufal tudi Fiat Chrysler?

Napravo za izklop filtriranj izpušnih plinov naj bi odkrili na Fiatovem modelu 500X

TRANS-LOG
Novice
Novice Prihaja sto Fiatovih enoprostorcev, s katerimi bo Google spreminjal mobilnost

Na začetku prihodnjega leta bo na ameriških cestah sto robotskih enoprostorcev za Alphabetov eksperimentalni vozni park

DRAŽBE
Članki
Članki Vozila na dražbah: BMW, toyota, chrysler crossfire in dostavniki

Izklicne cene se gibljejo od 177 evrov do 18 tisoč evrov

AVTO
Testi
Testi Fiat tipo: znano ime in veliko breme 7

Fiat tipo v klasični limuzinski izvedbi ponuja znano notranje okolje, prostoren prtljažnik in udobje ter delček nizkocenovnosti