Kako bodo samovozeča vozila spremenila cele industrije Kako bodo samovozeča vozila spremenila cele industrije Z vzponom avtonomnih vozil bodo morale številne panoge, od avtomobilske do transportne in zavarovalništva, temeljito spremeniti svoje poslovne strategije. Kje bodo spremembe največje, katere nove storitve se bodo razvile in kako se bomo sposobni prilagoditi v Sloveniji?
Intervju s slovenskim projektantom simbola moderne Hrvaške: »Most na Pelješac bo med petimi konstrukcijsko najzahtevnejšimi in najlepšimi Evropi« Intervju s slovenskim projektantom simbola moderne Hrvaške: »Most na Pelješac bo med petimi konstrukcijsko najzahtevnejšimi in najlepšimi Evropi« Marjan Pipenbaher, projektant mostov, tudi pelješkega: Po krizi v gradbeništvu smo se preusmerili v tujino - od Izraela do Turčije, Alžirije, Hrvaške, Srbije in Črne gore.
Kdo je ženska, ki bo Elonu Musku dihala za ovratnik Kdo je ženska, ki bo Elonu Musku dihala za ovratnik Robyn Denholm se je začela kaliti na bencinski črpalki svojih staršev, maja pa bo kot predsednica upravnega odbora prevzela aktivno vlogo pri vodenju Tesle. Na tem položaju, na katerem je zamenjala Elona Muska, jo čaka več zahtevnih nalog.
Spoznajte industrijskega oblikovalca iz Ljubljane, ki sodeluje pri razvoju hyperloopa Spoznajte industrijskega oblikovalca iz Ljubljane, ki sodeluje pri razvoju hyperloopa Jaka Verbič, rLoop: V zadnjih desetletjih ni bilo tehnologije, ki bi ljudem dala toliko misliti kot hyperloop. Nekaj podobnega je bilo v sedemdesetih letih, ko so bile cele generacije otrok in inženirjev navdušene nad vesoljskimi plovili.

Po nemškem VW na pranger zaradi dizelskih izpustov tudi Fiat Chrysler

Čas branja: 1 min
19.01.2017  22:30
Po nemškem VW na pranger zaradi dizelskih izpustov tudi Fiat Chrysler
4,3 milijarde evrov kazni bo moral plačati Fiat Chrysler, če se bodo sumi o goljufanju pri dizelskih izpustih izkazali za resnične. Nemški Volkswagen so odškodnine in kazni zaradi goljufanja pri izpustih stale 20 milijard evrov.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Fiat dodaj
Chrysler dodaj
Sergio Marchionne dodaj
Volkswagen dodaj

Po lanskem škandalu, ki je izbruhnil v ZDA zaradi Volkswagnovega goljufanja pri izpustih dizelskih motorjev, zdaj ameriška agencija za zaščito okolja (EPA) takšne goljufije sumi tudi italijansko-ameriškega avtomobilskega velikana Fiat Chrysler.

Pri pregledih izpušnih sistemov oziroma motorjev na dizelski pogon so namreč v nekaterih vozilih našli računalniške programe, o katerih Fiat Chrysler ni ponudil ustrezne razlage. Sumljive računalniške programe ima po navedbi EPA okrog 104 tisoč vozil, in sicer modeli jeep cherokee letnikov od 2014 do 2016 in poltovornjaki ram 1.500 s trilitrskimi dizelskimi motorji. Po poročanju tujih medijev Fiat Chryslerju grozi kazen 4,3 milijarde evrov. Ta pa obtožbe EPA zanika in trdi, da njihovi izpušni sistemi izpolnjujejo vse ustrezne zahteve. Izvršni direktor avtomobilskega koncerna Sergio Marchionne je po poročanju tujih medijev poudaril, da njihov primer z Volkswagnovim ni primerljiv. Medtem ko je Volkswagen v svoja vozila vgrajeval naprave, ki so izpuste sporočale glede na to, ali je vozilo na testiranju ali pa se pelje po cesti, se naša programska oprema vedno vede enako, je poudaril. V podjetju trdijo, da so EPA predali vso potrebno dokumentacijo in več mesecev odgovarjali na vsa vprašanja.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Je na testih izpustov goljufal tudi Fiat Chrysler?

Napravo za izklop filtriranj izpušnih plinov naj bi odkrili na Fiatovem modelu 500X

TRANS-LOG
Novice
Novice Prihaja sto Fiatovih enoprostorcev, s katerimi bo Google spreminjal mobilnost

Na začetku prihodnjega leta bo na ameriških cestah sto robotskih enoprostorcev za Alphabetov eksperimentalni vozni park

DRAŽBE
Članki
Članki Vozila na dražbah: BMW, toyota, chrysler crossfire in dostavniki

Izklicne cene se gibljejo od 177 evrov do 18 tisoč evrov

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike