Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Koliko so digitalni slovenski živilci

Čas branja: 6 min
19.01.2017  22:30
Živilskih start-upov pri nas skorajda ni, večji igralci pa bolj po polžje vpeljujejo nove tehnološke rešitve. Na drugi strani ima hrvaška lastnica Droge Kolinske cel arzenal tehnologij.
Koliko so digitalni slovenski živilci
Rastlinjak Ponika v Prekmurju - redek poskus akvaponske pridelave pri nas
V Sloveniji je obseg inovativnih poslovnih modelov v pridelavi in proizvodnji hrane ustrezno skromen. Tako rekoč nobenih start-upov ni mogoče najti z inovacijami na področju same proizvodnje,...

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO.

Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

MANAGER
Manager
Manager Kaj se dogaja v prehrambeni industriji - od robotskega lonca do smetane proti staranju

Tehnološki start-upi spreminjajo vsa področja prehranske industrije od dostave hrane do njene sestave, pridelave in roka trajanja....

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Slovenija
IZVOZNIKI
Novice
Novice Končno! Ljubljanske mlekarne pošiljajo Bertija na Kitajsko

S prvo testno pošiljko trajnega mleka preverjajo potek poti in carinskih postopkov. Namenjena je tudi registraciji izdelka.

MANAGER
Manager
Manager Počivajte, po špecerijo bo šel vaš hladilnik 1

Časi, ko bo pralni stroj sam naročil detergent, ko nas bo skozi trgovine usmerjal pametni telefon, pico pripeljal dron, v garderobo pa...