Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Vivapen bo razvijal nalivnike za »mercedesa« v panogi pisal

Čas branja: 1 min
26.01.2017  22:30
Vivapen bo razvijal nalivnike za »mercedesa« v panogi pisal
Da smo Faber Castell prepričali za skupen razvoj novega nalivnega peresa, smo potrebovali pet let, je povedala Petra Melanšek, direktorica celjskega Vivapena.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Vivapen dodaj
Mercedes dodaj
Jaguar dodaj
Petra Melanšek dodaj

V celjskem družinskem podjetju Vivapen so najbolj prestižnega evropskega proizvajalca pisal Faber Castell prepričali za skupen razvoj novega nalivnega peresa. »Faber Castell je podjetje s 400-letno tradicijo, njegova znamka je v svetu pisal nekaj takega, kot je v avtomobilskem svetu Mercedes ali še bolje Jaguar,« pojasnjuje Petra Melanšek, direktorica Vivapena.

Da so Faber Castell prepričali za skupen razvoj, so potrebovali pet let. »Prva stopnica do tega posla je bila, ko smo jih pregovorili, da za njihovo blagovno znamko začnemo izdelovati črnilne vložke in nalivna peresa iz naše proizvodnje. To počnemo že dve leti. Že tu imamo status razvojnega dobavitelja, saj je naše delo vse od konstrukcije pisal, izdelave orodij, ki jih za to potrebujemo, do proizvodnje pisal, kar zajema predvsem brizganje plastičnih delov, skoraj vse vrste tiskanja, montaže, pakiranja in dostave pisal v trgovine. Z našim delom so bili tako zadovoljni, da smo si zdaj odprli še vrata v skupen razvoj novega nalivnega peresa. To pomeni, da bomo pozneje ta novi model tudi izdelovali v Celju,« pravi sogovornica.

V družinskem podjetju z 89 zaposlenimi, kjer že druga generacija razvija in izdeluje pisala, tretja pa se že uvaja v posel, so lani dosegli rekorden rezultat. Prihodke od prodaje so povečali kar za slabih 40 odstotkov, na dobrih devet milijonov evrov, in podvojili čisti dobiček, na okoli 600 tisoč evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.