Manager

Ptujski piščanci iz živalim prijazne reje po Švici tudi v Avstrijo

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

26.01.2017 22:30
Čas branja: 1 min

Perutnina Ptuj v živalim prijazni reji vzredi petino vseh svojih piščancev. Kar 90 odstotkov vsega tako pridelanega mesa prodajo v Švico, drugo doma. Od marca bo njihovo piščančje meso iz živalim prijazne reje tudi na policah trgovin v Avstriji.

»Meso iz živalim prijazne reje je naš najhitreje rastoč segment prodaje. Letos pričakujemo 30-odstotno rast,« je povedal Tibor Šimonka, predsednik uprave Perutnine Ptuj. Do živali prijazna reja je zahtevnejša od standardne. Živali gredo iz hleva na dnevno svetlobo in svež zrak. Več se gibajo, in ker potrebujejo več prostora, jih je na posamezni farmi manj kot pri klasični reji.

Kooperanti Perutnine Ptuj bodo v dveh do treh letih v širitev zmogljivosti vložili od osem do deset milijonov evrov. Denar bo šel za preureditev hlevov in ureditev dodatnih površin ob hlevih. Perutnina Ptuj je do zdaj v prirejo tega mesa oziroma preureditev svojih farm in v promocijo vložila 3,5 milijona evrov.

Z mesom, ki ga pridelajo na tak način, Ptujčani dosegajo višje cene. »Naša dodana vrednost je tu višja, v tujini do 15 več kot pri klasični pridelavi,« je pojasnil Tibor Šimonka in dodal, da je cilj podjetja v treh letih v živalim prijazni reji pridelati polovico vsega mesa, ki ga vzredijo sami oziroma ga zanje vzredijo kooperanti po Sloveniji. »Tako obliko reje bomo širili tudi na Hrvaško in v Srbijo. Ciljni trgi, kamor bomo prodajali to meso, pa so države zahodne Evrope, kjer je kupna moč večja,« je povedal Šimonka.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Nova večmilijonska naložba Perutnine Ptuj v BiH
Izvozniki.si
NoviceAleš Ogorevc Nova večmilijonska naložba Perutnine Ptuj v BiH 8

Ob desetletnici poslovanja Perutnine Ptuj v BiH so odprli nov distribucijski center s skladišči v Brezi in posodobili proizvodnjo v Srbcu

AGROBIZ
Novice
Tudi s spletno prodajo mesa do prvega milijona evrov
Agrobiznis
NovicePetra Šubic Tudi s spletno prodajo mesa do prvega milijona evrov

Pod blagovno znamko Ekodar ga poleg trgovin že pet let po spletu prodaja Kmetijska zadruga Šaleška dolina, dostava je brezplačna.

AGROBIZ
Novice
Kaj danes med stavko delajo veterinarji in gozdarji
Agrobiznis
NovicePetra Šubic Kaj danes med stavko delajo veterinarji in gozdarji

Preverili smo, katere naloge med stavko za izboljšanje plač opravljajo na Zavodu za gozdove in Upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR).

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B

IZVOZNIKI
Novice
Tibor Šimonka bo poleg šefa Perutnine Ptuj še član uprave SIJ
AGROBIZ
Novice
Vse več rejcev vstopa v ukrep dobrobit živali
Agrobiznis
NovicePetra Šubic Vse več rejcev vstopa v ukrep dobrobit živali

Ta ukrep, ki zagotavlja nadstandardne pogoje reje za boljše počutje živali, pri nas velja za prašiče, govedo in drobnico

AGROBIZ
Novice
Pogled v leto 2018
Agrobiznis
NovicePetra Šubic Pogled v leto 2018

Cene kmetijskih pridelkov naj bi letos rasle

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.