Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Angleški GKN Driveline bo v Zrečah vložil 20 milijonov evrov

Čas branja: 1 min
02.02.2017  22:30
Angleški GKN Driveline bo v Zrečah vložil 20 milijonov evrov
Naši angleški lastniki v Zrečah vlagajo, ker smo ena njihovih najboljših tovarn. Nove linije bodo delno robotizirane in avtomatizirane, pravi Peter Smole, direktor GKN Drivelina Slovenija.

Obveščaj me o novih člankih:  
GKN dodaj
GKN Driveline Slovenija dodaj
Unior dodaj
Peter Smole dodaj
Mercedes dodaj

V treh letih bosta angleška multinacionalka GKN Driveline oziroma njeno slovensko podjetje GKN Driveline Slovenija v Zrečah vložila 20 milijonov evrov in odprla skoraj sto novih delovnih mest.

Na Štajerskem vlagajo, ker je njihova tukajšnja tovarna, v kateri proizvajajo homokinetične zglobe za avtomobile in polgredi in so jo od Uniorja kupili leta 1998, ena najboljših v skupini, je povedal Peter Smole, direktor GKN Drivelina Slovenija.

GKN Driveline Slovenija polovico prihodkov ustvari s prodajo sestrskim podjetjem, drugo polovico pa s prodajo končnim proizvajalcem avtomobilov. Novi projekti, ki jih bodo izpolnjevali v Zrečah, so za vozila znamk Mercedes razreda B in C ter Volvo v razredu terenskih vozil. Za ta vozila bodo sestrskim podjetjem dobavljali homokinetične zglobe. Sami pa bodo končnim proizvajalcem avtomobilov dobavljali kompletne polgredi, in to za nove modele znamk Ford v Romuniji in Jaguar Land Rover, in sicer te, ki jih bodo delali v Gradcu in na Slovaškem.

Za izpolnitev novih naročil so predvidena vlaganja 20 milijonov evrov. Naložbe so že začeli, največ, 13 milijonov evrov, bodo vložili letos, del pa še leta 2018. Od Uniorja so kupili 1.100 kvadratnih metrov proizvodnih prostorov, kamor že selijo stroje. Večina sredstev, namenjenih za naložbe, bo porabljena za nove stroje. »Nove linije bodo že delno robotizirane in avtomatizirane. Iščemo najboljšo možno rešitev med ceno stroškov dela in stroškov avtomatizacije,« pravi Smole. V lanskem letu je podjetje s 406 zaposlenimi ustvarilo 77 milijonov evrov prihodkov, kar je 13 odstotkov več kot predlanskim in pet odstotkov več od načrta.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...