Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Cimosova usoda negotova do zadnjega trenutka

Čas branja: 1 min
02.02.2017  22:30
Cimosova usoda negotova do zadnjega trenutka
Usoda koprskega Cimosa s štiri tisoč zaposlenimi in 700 dobavitelji je v zraku visela še minuto čez dvanajsto.

Obveščaj me o novih člankih:  

Potem ko sta v ponedeljek na Otočcu slovenski in hrvaški gospodarski minister Zdravko Počivalšek in Goran Marić tik pred dvanajsto vendarle dosegla dogovor o poravnavi Cimosovega dolga iz devetdesetih let na Hrvaškem, ki predvideva, da bo terjatev hrvaške slabe banke do koprskega podjetja kupila Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), in ko so v torek dogovor, ki odpravlja največjo oviro za prodajo in preživetje koprskega dobavitelja avtomobilski industriji s štiri tisoč zaposlenimi, predstavili italijanski družbi Palladio Finaziaria, je bila usoda Cimosa odvisna od odločitve hrvaške vlade.

Z DUTB, glavnega prodajalca Cimosa, so po sestanku z italijanskim kupcem Palladio Finanziaria poslali optimistično izjavo šefa Imreja Balogha: »S kupcem Cimosa aktivno sodelujemo v prizadevanju, da končamo posel v najkrajšem možnem času.«

Izjava je pomembna predvsem, ker bi se sicer ponudba Italijanov za nakup 92-odstotnega deleža Cimosa iztekla v torek opolnoči in pomeni tudi, da Palladio nima (večjih) pripomb k poravnavi s Hrvati. Italijani so na vprašanje, ali se strinjajo z doseženim dogovorom o poravnavi Cimosovega dolga na Hrvaškem, odgovorili: »Ne komentiramo.« Po prodajnem sporazumu so sicer imeli pravico do veta. Odločitev hrvaške vlade v sredo popoldne, ko smo revijo Manager oddali v tiskarno, ni bila znana.

Ob stečaju Cimosa ne bi bilo ogroženih le štiri tisoč delovnih mest po vsej regiji, temveč tudi pri njegovih dobaviteljih. Teh ima Cimos v Sloveniji 500, na Hrvaškem pa 200, so povedali v podjetju.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...