Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Tesco krepi mišice za boj z nemškimi diskontniki

Čas branja: 1 min
02.02.2017  22:30
Tesco krepi mišice za boj z nemškimi diskontniki
Tescov tržni delež v britanski prehrambni trgovini se bo po prevzemu vodilnega veletrgovca Bookerja s 17 povzpel na približno 28 odstotkov.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Tesco dodaj
Dave Lewis dodaj

Največji britanski trgovec Tesco bo za 4,3 milijarde evrov prevzel družbo Booker, ki je vodilna veletrgovska družba na Otoku, v svoji lasti pa ima tudi več franšiznih verig trgovin, ter se tako približal svojemu cilju postati vodilno podjetje v britanski prehrambni trgovini. Kot ocenjujejo pri Euromonitorju, se bo s prevzemom Bookerja Tescov tržni delež s sedanjih 17 povzpel na 28 odstotkov na področju živilske trgovine.

Okrepljeni Tesco bo znižal tudi stroške poslovanja in uspešneje nastopal proti nemškim diskontnim trgovcem. V podjetju, ki se je v zadnjih letih spopadalo z rdečimi številkami, pričakujejo, da jim bo združitev v treh letih brez upoštevanja davkov prinesla najmanj 235 milijonov evrov dodatnih prihodkov. Dodatnih 206 milijonov evrov pa naj bi pridobili s prihranki na področju distribucije in dobave. Vnovično izplačilo dividend svojim delničarjem obljubljajo za leto 2018.

Kot pravi generalni direktor Tesca Dave Lewis, bo združitev z Bookerjem izboljšala njihove obete za rast, pridobili pa bodo tudi strokovno znanje na področju prodaje na debelo in drobno, prodajnih verig in digitalizacije.

Booker, ki je lani ustvaril nekaj več kot 5,8 milijarde evrov prihodkov in dobrih 176 milijonov evrov dobička pred davki, oskrbuje več kot pol milijona strank. Poleg trgovin tudi bare, restavracije in ponudnike cateringa. V svoji lasti ima tudi več franšiznih verig trgovin. Skupaj v Bookerjevi trgovski mreži deluje 5.400 trgovin, v Tescovi pa 2.900.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.