Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Lastnika Snapa želita dobiti denar in ohraniti oblast

Čas branja: 1 min
09.02.2017  22:30
Lastnika Snapa želita dobiti denar in ohraniti oblast
Evan Spiegel (na levi) in Robert Murphy, avtorja aplikacije Snapchat, hočeta tudi po javni prodaji delnic ohraniti neokrnjen vpliv v družbi, ki sta jo ustanovila.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Snap dodaj
Evan Spiegel dodaj
Robert Murphy dodaj
Wall Street dodaj

Ameriška družba Snap, upravljavka priljubljene aplikacije za izmenjavo slik Snapchat, je s pogoji prve javne prodaje delnic (IPO) neprijetno presenetila morebitne vlagatelje. Kot so zapisali v prospektu, na novo vplačane delnice ne bodo imele glasovalnih pravic.

Avtorja aplikacije in ustanovitelja družbe Evan Spiegel in Robert Murphy sta si zamislila tri razrede delnic. Vsaka od njunih delnic (po oceni agencije Bloomberg zdaj obvladujeta 74 odstotkov lastništva) bo imela pri odločanju deset glasov, delnice, ki so jih pridobili dosedanji dokapitalizatorji, po enega, delnice v prvi javni prodaji pa bodo brez glasovalnih pravic. Prospekt sicer predvideva tudi možnost, da bi izenačili glasovalne pravice vseh delnic, vendar samo, če bi ustanovitelja zmanjšala svoj lastniški delež ali umrla.

Tudi ustanovitelji drugih tehnoloških podjetij so pri javnih prodajah delnic zavarovali svoj vpliv, toda snapchatovca sta naredila še korak več in s tem izzvala mnogo kritik, 18 ameriških naložbenih skladov pa je družbi Snap tudi poslalo poziv, naj pri napovedani javni prodaji izenači vse delnice. Med protestniki sta pokojninski sklad kalifornijskih javnih uslužbencev in administrativna uprava zvezne države Florida.

Snap želi z javno prodajo delnic na newyorški borzi zbrati tri milijarde dolarjev (2,8 milijarde evrov), kar pomeni knjižno vrednost podjetja 17,8 milijarde dolarjev (dobrih 16,6 milijarde evrov). Po oceni Wall Street Journala pa bi borzna vrednost po javni prodaji lahko dosegla od 20 do 25 milijard dolarjev (med 18,7 in 23,3 milijarde evrov). Sicer je družba prejšnje poslovno leto končala s 520,4 milijona dolarjev izgube, kar je po mnenju analitikov predvsem posledica dejstva, da dosega precej manj prihodkov na uporabnika kot druge družabne aplikacije, na primer Facebook in Instagram.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.