Manager

Ilka Štuhec je svetovna prvakinja v smuku

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

16.02.2017 22:30
Čas branja: 1 min
Ilka Štuhec je svetovna prvakinja v smuku
Za 26-letno Mariborčanko Ilko Štuhec je to prvi naslov na največjih prvenstvih. Tina Maze je bila svetovna prvakinja štirikrat, Mateja Svet pa enkrat.

Ilka Štuhec je nova smukaška svetovna prvakinja. Vso konkurenco je pokorila na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu in osvojila naslov najboljše na svetu v kraljevski disciplini. Za 26-letno Mariborčanko, ki je trenutno vodilna tudi v svetovnem pokalu te discipline, je to prvi naslov na največjih prvenstvih. Drugouvrščeno Avstrijko Stephanie Venier je ugnala za 40, Američanko Linsdey Vonn na tretjem mestu pa 45 stotink sekunde.

Štuhčeva je tako Sloveniji ubranila zlato kolajno, ki jo je na prejšnjem svetovnem prvenstvu v Vailu osvojila Tina Maze. Da je ena od držav ubranila zlato kolajno, se je zgodilo prvič po letu 2001, ko je Avstrijka Michaela Dorfmeister nasledila Renate Göetschl.

Za Slovenijo je to 21. odličje na svetovnih prvenstvih in šesto zlato. Štiri naslove in skupno devet kolajn ima Mazejeva, naslov in skupno pet kolajn ima Mateja Svet, Ilka Štuhec, ki je osvojila svojo prvo kolajno, pa je tretja slovenska svetovna prvakinja. Kolajne so na svetovnih prvenstvih osvojili še Boris Strel, Bojan Križaj, Tomaž Čižman, Mitja Kunc, Nataša Bokal in Urška Hrovat.

»Vsaka tekma je sama za sebe pomembna. Velike tekme so še nekaj posebnega in ne glede na to, da sem bila danes malo bolj nervozna, sem v tistih zadnjih minutah pred nastopom bila spet prava in pripravljena, da pokažem to, kar najbolje znam,« je dejala Štuhčeva, potem ko so v njeno čast zaigrali slovensko državno himno. Miselni preskok se ji je zgodil kakšno minuto pred startom, je povedala. Po strmini se je pognala z mislijo: Ilka, smučaj in živi svoje sanje … Na vprašanje, kdo je še zaslužen za zmago, je odgovorila: »Definitivno mama, da sem takšna, kot sem.« Poleg Ilke Štuhec zmagovalno ekipo sestavljajo njena mama Darja Črnko, trener Grega Koštomaj in kineziologinja Anja Šešum.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Članki
Kdo v naši državi najbolje služi s svetovnim nogometnim prvenstvom
Finance
FinanceAna Turk Kdo v naši državi najbolje služi s svetovnim nogometnim prvenstvom

Preverili smo, kateri podalpski trgovci in gostinci si zaradi svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji najbolj manejo roke

FINANCE
Nogometni prvak letošnjega svetovnega prvenstva bo …
Finance
Nicolas Vanek Nogometni prvak letošnjega svetovnega prvenstva bo …

Nogometni navdušenci že nestrpno čakajo začetek svetovnega prvenstva v nogometu. To se bo začelo v četrtek s tekmo med Rusijo in Savdsko Arabijo. V času pred začetkom pa mnogi nogometni špekulanti poskušajo napovedati zmagovalca.

FINANCE
Manager
Kdo bo vodil svet in kaj bo tačas počela Slovenija
FINANCE
Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj?
PRO
Finance
KIBERNETSKA VARNOST
Finance PRO Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj? (PRO)

Hekerski napadi lahko za več dni povsem ustavijo poslovanje podjetij – več o tem si preberite v posebni izdaji Kibernetska varnost.

IZVOZNIKI
Novice
Slovenci smo, globalno gledano, med srečnejšimi
FINANCE
Vuja »na golu«, doma pa kruta realnost
FINANCE
SODOBNO BANČNIŠTVO: Kako varno bo digitalno plačevanje
PRO
Finance
BREZPLAČNO
Finance prPRO SODOBNO BANČNIŠTVO: Kako varno bo digitalno plačevanje (PRO)

Odgovor boste našli v prilogo Sodobno bančništvo in zavarovalništvo, ki si jo lahko brezplačno prenesete s spleta