Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Ilka Štuhec je svetovna prvakinja v smuku

Čas branja: 1 min
16.02.2017  22:30
Ilka Štuhec je svetovna prvakinja v smuku
Za 26-letno Mariborčanko Ilko Štuhec je to prvi naslov na največjih prvenstvih. Tina Maze je bila svetovna prvakinja štirikrat, Mateja Svet pa enkrat.

Obveščaj me o novih člankih:  

Ilka Štuhec je nova smukaška svetovna prvakinja. Vso konkurenco je pokorila na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu in osvojila naslov najboljše na svetu v kraljevski disciplini. Za 26-letno Mariborčanko, ki je trenutno vodilna tudi v svetovnem pokalu te discipline, je to prvi naslov na največjih prvenstvih. Drugouvrščeno Avstrijko Stephanie Venier je ugnala za 40, Američanko Linsdey Vonn na tretjem mestu pa 45 stotink sekunde.

Štuhčeva je tako Sloveniji ubranila zlato kolajno, ki jo je na prejšnjem svetovnem prvenstvu v Vailu osvojila Tina Maze. Da je ena od držav ubranila zlato kolajno, se je zgodilo prvič po letu 2001, ko je Avstrijka Michaela Dorfmeister nasledila Renate Göetschl.

Za Slovenijo je to 21. odličje na svetovnih prvenstvih in šesto zlato. Štiri naslove in skupno devet kolajn ima Mazejeva, naslov in skupno pet kolajn ima Mateja Svet, Ilka Štuhec, ki je osvojila svojo prvo kolajno, pa je tretja slovenska svetovna prvakinja. Kolajne so na svetovnih prvenstvih osvojili še Boris Strel, Bojan Križaj, Tomaž Čižman, Mitja Kunc, Nataša Bokal in Urška Hrovat.

»Vsaka tekma je sama za sebe pomembna. Velike tekme so še nekaj posebnega in ne glede na to, da sem bila danes malo bolj nervozna, sem v tistih zadnjih minutah pred nastopom bila spet prava in pripravljena, da pokažem to, kar najbolje znam,« je dejala Štuhčeva, potem ko so v njeno čast zaigrali slovensko državno himno. Miselni preskok se ji je zgodil kakšno minuto pred startom, je povedala. Po strmini se je pognala z mislijo: Ilka, smučaj in živi svoje sanje … Na vprašanje, kdo je še zaslužen za zmago, je odgovorila: »Definitivno mama, da sem takšna, kot sem.« Poleg Ilke Štuhec zmagovalno ekipo sestavljajo njena mama Darja Črnko, trener Grega Koštomaj in kineziologinja Anja Šešum.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...