Manager

Proizvajalec kondomov durex v prevzem proizvajalca hrane za dojenčke

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

16.02.2017 22:30
Čas branja: 1 min
Proizvajalec kondomov durex v prevzem proizvajalca hrane za dojenčke
Proizvajalec hrane za dojenčke Mead Johnson Nutrition vsako leto ustvari 3,4 milijarde evrov prihodkov, od tega polovico v Aziji.

Britanski proizvajalec izdelkov za gospodinjska opravila, osebno nego in zdravil Reckitt Benckiser bo za 15,6 milijarde evrov prevzel ameriškega proizvajalca hrane za dojenčke Mead Johnson Nutrition. S prevzemom bodo Britanci vstopili v novo izdelčno kategorijo in povečali svojo navzočnost na razvijajočih se trgih.

Reckitt Benckiser, ki ima v svojem portfelju več kot sto različnih izdelkov, med drugim kondome durex, čistila vanish, osvežilce zraka air wick in pastile za lajšanje bolečin v grlu strepsils, bo s prevzemom proizvajalca hrane za dojenčke enfamil skoraj podvojil prodajo v hitro rastoči blagovni skupini zdravje porabnikov. Hkrati bo družba po besedah glavnega izvršnega direktorja Rakesha Kapoorja svojo navzočnost na hitro razvijajočih se trgih povečala za dve tretjini. Na teh bodo po prevzemu Američanov ustvarili dve petini prihodkov.

Britanskemu proizvajalcu bo prevzem ameriške družbe, ki je s svojimi izdelki na več kot 50 trgih, v treh letih prinesel za dobrih 188 milijonov evrov prihrankov. Mead Johnson Nutrition vsako leto ustvari 3,4 milijarde evrov prihodkov, od tega polovico v Aziji. Drugi največji trg Reckitt Benckiserja bo po novem Kitajska, za Združenimi državami Amerike. V zadnjih dveh letih so Američani na Kitajskem zaradi vse večje konkurence in spreminjajočih se navad porabnikov sicer izgubljali svoj tržni delež. Manjšo prodajo od načrtovane je v zadnjem lanskem četrtletju zabeležil tudi Reckitt Benckiser, zlasti zaradi manjšega povpraševanja v Evropi in Severni Ameriki. Z večjo prisotnostjo na razvijajočih se trgih nameravajo prodajno krivuljo spet obrniti navzgor.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

Aktualno
Ogroža nas presežek inzulina v krvi
Medicina danes
AktualnoMag. Samo Pitamic* Ogroža nas presežek inzulina v krvi

Eden izmed vodilnih raziskovalcev sladkorne bolezni tipa 2 James D. Johnson je v Mariboru predstavil novosti, ki morda spreminjajo pristop do ene najnevarnejših bolezni tega trenutka.

Aktualno
Slabi rezultati presejanja za raka pljuč v ZDA
Medicina danes
AktualnoMag. Samo Pitamic* Slabi rezultati presejanja za raka pljuč v ZDA

Obsežna analiza skoraj 1.800 diag­nostičnih centrov v ZDA je v letu 2016 pokazala zelo majhno udeležbo resnih kadilcev pri presejanju za raka pljuč. Na preiskavo CT jih je namreč prišlo le okoli dva odstotka.

FINANCE
Vlagatelj Maks
Maksov piknik vlagateljev: resna vlagateljska vprašanja ob sproščenem ozračju
Aktualno
Je za preiskavo, ki rešuje življenja, kriva stigma, povezana s strahom?
Medicina danes
AktualnoMag. Samo Pitamic* Je za preiskavo, ki rešuje življenja, kriva stigma, povezana s strahom?

Kljub priporočilom sta se za brezplačno presejanje odločila le dva odstotka kadilcev.

FINANCE
Članki
Kdo je Boris Johnson, ki velja za verjetnega novega britanskega premiera
Finance
FinanceAlbina Kenda Kdo je Boris Johnson, ki velja za verjetnega novega britanskega premiera 8

Boris Johnson ali Jeremy Hunt? Danes bomo izvedeli, kdo bo novi britanski premier, čeprav vseskozi večina stavi na Johnsona. Z vidika članic EU je sicer pomembno, za kakšen brexit se zavzemata ... noben ne izključuje trdega

IZVOZNIKI
Novice
Mala podjetja in prodor v tujino: izzivi in ovire
FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.