Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Proizvajalec kondomov durex v prevzem proizvajalca hrane za dojenčke

Čas branja: 1 min
16.02.2017  22:30
Proizvajalec kondomov durex v prevzem proizvajalca hrane za dojenčke
Proizvajalec hrane za dojenčke Mead Johnson Nutrition vsako leto ustvari 3,4 milijarde evrov prihodkov, od tega polovico v Aziji.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Britanski proizvajalec izdelkov za gospodinjska opravila, osebno nego in zdravil Reckitt Benckiser bo za 15,6 milijarde evrov prevzel ameriškega proizvajalca hrane za dojenčke Mead Johnson Nutrition. S prevzemom bodo Britanci vstopili v novo izdelčno kategorijo in povečali svojo navzočnost na razvijajočih se trgih.

Reckitt Benckiser, ki ima v svojem portfelju več kot sto različnih izdelkov, med drugim kondome durex, čistila vanish, osvežilce zraka air wick in pastile za lajšanje bolečin v grlu strepsils, bo s prevzemom proizvajalca hrane za dojenčke enfamil skoraj podvojil prodajo v hitro rastoči blagovni skupini zdravje porabnikov. Hkrati bo družba po besedah glavnega izvršnega direktorja Rakesha Kapoorja svojo navzočnost na hitro razvijajočih se trgih povečala za dve tretjini. Na teh bodo po prevzemu Američanov ustvarili dve petini prihodkov.

Britanskemu proizvajalcu bo prevzem ameriške družbe, ki je s svojimi izdelki na več kot 50 trgih, v treh letih prinesel za dobrih 188 milijonov evrov prihrankov. Mead Johnson Nutrition vsako leto ustvari 3,4 milijarde evrov prihodkov, od tega polovico v Aziji. Drugi največji trg Reckitt Benckiserja bo po novem Kitajska, za Združenimi državami Amerike. V zadnjih dveh letih so Američani na Kitajskem zaradi vse večje konkurence in spreminjajočih se navad porabnikov sicer izgubljali svoj tržni delež. Manjšo prodajo od načrtovane je v zadnjem lanskem četrtletju zabeležil tudi Reckitt Benckiser, zlasti zaradi manjšega povpraševanja v Evropi in Severni Ameriki. Z večjo prisotnostjo na razvijajočih se trgih nameravajo prodajno krivuljo spet obrniti navzgor.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.