Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Allergan bo ob botoksu ponudil še uničevanje odvečnih maščob

Čas branja: 1 min
16.02.2017  22:30
Allergan bo ob botoksu ponudil še uničevanje odvečnih maščob
Allergan bo po prevzemu Zeltiq Aestheticsa ljudem pomagal do lepše postave in bolj gladke kože.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Allergan dodaj
Univerza Harvard dodaj
Pfizer dodaj

Irsko-ameriški farmacevt Allergan, ki med drugim proizvaja botoks za glajenje gub, bo za 2,3 milijarde evrov prevzel ameriško družbo Zeltiq Aesthetics. Ta s svojo metodo CoolSculpting ljudem pomaga hujšati z ohlajanjem njihovih maščobnih celic, ki zaradi mraza odmrejo. Allergan od možnosti navzkrižne prodaje pripravkov za glajenje gub in metode za hujšanje pričakuje velike koristi. Ker je povpraševanje po obeh postopkih zelo veliko, s prevzemom Zeltiq Aestheticsa na ogenj dodajamo polena, pravijo v družbi.

Metodo hujšanja z ohlajanjem maščobnih celic sta odkrila znanstvenika univerze Harvard, ki sta opazila, da nekateri otroci potem, ko jedo sladoled na palčki, na licih dobijo mozolje. Kot sta ugotovila, sladoled uničuje maščobne žepke.

Za metodo hujšanja z ohlajanjem maščobnih celic, ki ima dovoljenje ameriške agencije za hrano in zdravila, so Američani lani odšteli dobrih 329 milijonov evrov, saj zdravstvene zavarovalnice stroškov zanjo ne krijejo. Prav poslovni model, ki temelji na gotovinskem plačevanju storitev, je Allergan spodbudil k prevzemu Zeltiq Aestheticsa. Kot napovedujejo, se bodo za podjetji s takšnim poslovnim modelom ozirali tudi v prihodnje. Tudi sami del svojih izdelkov za glajenje gub zaračunajo neposredno uporabnikom. Po oceni proizvajalca botoksa je trg preparatov in metod za oblikovanje telesa velik nekaj več kot 3,7 milijarde evrov.

Irsko-ameriški Allergan je lani načrtoval 160 milijard dolarjev vredno združitev s farmacevtom Pfizer, ki je padla v vodo.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...