Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Revoz v zagon proizvodnje clia 4 vlaga 80 milijonov evrov

Čas branja: 1 min
23.02.2017  22:30
Revoz v zagon proizvodnje clia 4 vlaga 80 milijonov evrov
Letos bodo v Revozu izdelali 195 tisoč avtomobilov, kar je 46 odstotkov več kot lani.

Več iz teme:  
Revoz >
Obveščaj me o novih člankih:  
Revoz dodaj

V Revozu so v ponedeljek zvečer zagnali polovično nočno izmeno, ker so v Novem mestu spet začeli izdelovati model clio 4, ki so ga doslej delali le v Renaultovih tovarnah v Turčiji in Franciji.

Zagon proizvodnje novega modela so v Novem mestu pripravili v za tak projekt tako rekoč rekordnem času enega leta. V nove zmogljivosti oziroma proizvodne linije so zato lani vložili dobrih 49 milijonov evrov, letos jih bodo še 30.

Proizvedene količine clia 4 v Novem mestu so za zdaj še majhne. Zaradi polovične nočne izmene pa so povečali število ljudi. Redno imajo nekaj čez dva tisoč zaposlenih, vseh skupaj pa jih je okoli 2.500. Zaradi nočne izmene je delo dobilo 300 novih delavcev, ki jih Revoz najema prek agencij. Predvidoma do junija jih bodo potrebovali še 200, saj naj bi takrat stekla polna nočna izmena. Končna odločitev o tem, ali gre Revoz v polno nočno izmeno, bo sicer znana do konca marca.

Lani so v Revozu naredili 133.693 avtomobilov. Letos naj bi jih 195 tisoč, kar pomeni 46 odstotkov več in zelo blizu rekordnim 212 tisoč vozilom, kolikor so jih naredili leta 2009. Po dogovoru s sindikati bodo letos zaposlenim osnovne bruto plače povišali za 20 evrov.

Rasti proizvodnje avtomobilov bo sledila tudi rast prihodkov. Lani so imeli milijardo 80 milijonov evrov prihodkov in 15,9 milijona evrov čistega dobička, EBITDA je bil 81,4 milijona evrov. Letošnjih finančnih načrtov ne razkrivajo.


Več iz teme:  
Revoz >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...