Moderni vlaki na makadamu: naročili smo švicarske vlake. Kdaj se bomo vozili kot Švicarji? Moderni vlaki na makadamu: naročili smo švicarske vlake. Kdaj se bomo vozili kot Švicarji? Slovenske železnice so pri švicarskem proizvajalcu Stadler naročile za 320 milijonov evrov modernih potniških vlakov, ki pa bodo vozili tako rekoč po makadamu. Če hočemo spodobne proge, bomo morali vanje dolgoročno vložiti še približno pet milijard evrov, zgolj za drugi tir gorenjske proge potrebujemo 1,5 milijarde.
Gorenjski podjetnik, ki z Damianom Merlakom snuje gigantsko baterijo Gorenjski podjetnik, ki z Damianom Merlakom snuje gigantsko baterijo Kako se je Roman Bernard iz enega slovenskih pionirjev omrežij za kabelsko televizijo prelevil najprej v pionirja helikopterskih pregledov elektroenergetskih omrežij, zdaj pa sodeluje pri postavljanju največjega hranilnika električne energije v regiji.
Čip z intuicijo, podobno človeški, obljublja nov val umetne inteligence Čip z intuicijo, podobno človeški, obljublja nov val umetne inteligence Britanski startup Graphcore razvija povsem nove vrste čipov, ki bodo namesto z obdelavo ogromnih količin podrobnih podatkov, ki zahteva veliko energije, zmožni priti do rezultatov s poenostavljanjem, podobno kot človeški možgani. V vrsti zanje med drugimi stojijo snovalci avtonomnih avtomobilov in glasovnih pomočnikov.
(intervju) Upam, da bomo zaradi robotov lahko skrajšali delovnik (intervju) Upam, da bomo zaradi robotov lahko skrajšali delovnik Dela za ljudi bo sicer tudi v dobi robotizacije in pametnih tovarn dovolj, za strokovnjake morda še več kot zdaj, meni profesor na strojni fakulteti Niko Herakovič.

Samsungov prestolonaslednik v kupu korejskega umazanega perila

Čas branja: 4 min
02.03.2017  22:30
Če bo priprti Lee Jae-yong zares kaznovan, bo to za Južno Korejo, kjer imajo podjetniške družine skoraj neomejeno oblast, velik premik.
Samsungov prestolonaslednik v kupu korejskega umazanega perila
V preteklosti so že nekaj korejskih poslovnih mogotcev kljub sodno dokazani korupciji pomilostili in znova ustoličili. Zdaj aretirani Lee Jae-yong pa ima smolo, da je ljudem naposled »dosti« in da se vlada boji za svoj obstanek. Foto: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images
Celotni članek je na voljo le naročnikom.

Berite Finance že za 1 EUR

 

Naročnina brez vezave – odpoved kadarkoli

Plačilo prek spleta – dostop takoj

Finance kjerkoli in kadarkoli - brezplačna mobilna aplikacija

Bodite na tekočem! Uporabite Fokus – vaš osebni kliping


Časnik Finance

Časnik Finance

Del skupine Bonnier

Bonnier

Varen nakup

Braintree

Inovacija leta 2018

Bonnier Award

Naša zaveza

GDPR

 
OK & EN
Elektrika
Elektrika Samsung izzval Teslo: nove baterije za 600 kilometrov vožnje 36

Korejski gigant je predstavil baterijske celice, ki bodo električnim avtom omogočile do 600-kilometrsko vožnjo z enim, 20-minutnim...

FINANCE
Članki
Članki Kako se bo Samsung izvil iz ognjenega obroča?

Kaj lahko naredi Samsung, kaj uporabniki njegovih telefonov

FINANCE
Slovenija
FINANCE
Kaj lahko storijo slovenski uporabniki nevarnega aparata Samsung Galaxy Note 7 12

Samsung je za isti telefon ponoči objavil že drugi odpoklic in vas poziva: takoj nehajte uporabljati aparate Galaxy Note 7