Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Nekateri nadomestke mesa izdelujejo iz rastlinskih beljakovin, drugi iz zarodnih celic živali. Zanje pa so se ogreli tako vlagatelji in startupi kot velikani mesne industrije, zvezdniki, trgovci in verige hitre prehrane.
Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Starši so želeli, da bi Johann Graf prevzel družinsko mesnico, a je imel drugačne načrte. Za mesarskim pultom je zdržal le tri leta, potem pa se je odpravil v igralništvo. Leta 1980 je ustanovil podjetje Novomatic, ki ima v Sloveniji že osem igralnih salonov.
Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Kaj je na voljo, če klasična televizija ni več dovolj.
Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Organizator športnega turizma Miran Ferk, od septembra tudi najemnik hotelov Arena, Bolfenk in Videc, je poskrbel za okoli 10 tisoč prenočitev športnikov v pohorskih hotelih, čeprav glavna sezona za športne priprave traja zgolj dva meseca.
Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Podržavljenje Adrie bi pomenilo odtok denarja revnih k bogatim

Predsednik Juncker predlaga pet scenarijev

Čas branja: 1 min
02.03.2017  22:30
Predsednik Juncker predlaga pet scenarijev
5 scenarijev za reformo EU predlaga predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker. Foto: Etienne Ansotte/EK

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker je v sredo uradno predstavil predloge za reformo odločanja v Evropski uniji v tako imenovani beli knjigi, dokumentu, ki želi biti podlaga za razmišljanje evropskih voditeljev o tem, kakšna naj bi bila EU do leta 2025, ki bo po brexitu vključevala 27 članic. Za reformo EU Juncker predlaga pet scenarijev. Vseh pet predpostavlja, da je po brexitu preostalih 27 članic odločenih nadaljevati skupno pot v okviru Evropske unije.

Po scenariju 1 bi EU s 27 članicami vztrajala na začrtani poti, pri čemer bi se osredotočila na izboljšanje trenutnih reform in njihovo uresničitev.

Če bi se bo britanskem izstopu iz EU (brexitu) preostalih 27 članic ne moglo dogovoriti za poglabljanje EU na različnih področjih, bi se po scenariju 2 EU postopno preusmerila v enotni evropski trg kot osrednji cilj.

Po scenariju 3 bi 27 članic EU nadaljevalo po začrtani poti, če bi katere od članic želele na določenem področju tesnejše povezovanje, pa bi lahko oblikovale »koalicijo voljnih« pri posamezni politiki.

Po scenariju 4 se 27 članic po brexitu strinja o potrebi, da se posamezne prednostne naloge lahko boljše uredijo s skupnimi močmi. Za te politike bi imelo 27 članic na voljo močnejša orodja, da bi lahko skupne odločitve direktno uresničile.

Po scenariju 5 bi 27 članic soglašalo, da ne EU-27 v trenutnem stanju niti ne posamične države članice vsaka zase niso najbolje opremljene, da bi se spoprijele z izzivi, ki stojijo pred njimi. Zato bi se članice odločile, da bi se še bolj povezale pri delitvi moči, virov in odločanja.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Politico: Juncker predlaga pet scenarijev za reformo EU 13

Pri Politicu so pridobili belo knjigo - dokument, v katerem predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker predlaga pet scenarijev za...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Članki
Članki Kdo bo najbolj občutil, da je Umar izboljšal napoved rasti BDP 4

Deset stvari, ki jih morate vedeti o sveži napovedi gospodarske rasti v Sloveniji, ki so jo pripravili na Umarju in jo glede na pomlad...

FINANCE
Članki
Članki Kaj predlaga Juncker v svojem, šestem scenariju za prihodnost EU 3

Ta je utemeljen na treh vrednotah - svobodi, enakosti in vladavini prava, v njem pa je Juncker nanizal vrsto reformnih predlogov, med...

FINANCE
Članki
Članki Pet prioritet EU: Da, Juncker napoveduje strožjo presojo kitajskih naložb 1

V današnjem govoru o stanju v Uniji je šef evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavil vizijo prihodnosti EU, v njej pa - kot smo...