Rekreacija v naravi cveti - kako znamo s tem služiti Slovenci Rekreacija v naravi cveti - kako znamo s tem služiti Slovenci Leta 2017 je bilo rekreativcev na prostem po svetu 566 milijonov, leta 2023 jih bo po ocenah že 1,26 milijarde, ki bodo samo prek spleta za opremo porabili 75 milijard evrov. Kako uspešno ta val lovimo pri nas?
Urška Velikonja, kandidatka za vodstvo ameriške SEC: Če bi Trump nehal tvitati, bi bil gotovo še enkrat izvoljen Urška Velikonja, kandidatka za vodstvo ameriške SEC: Če bi Trump nehal tvitati, bi bil gotovo še enkrat izvoljen Urška Velikonja, Georgetown Univerza: Trump s tvitanjem neumnosti in razpihovanjem sovraštva sam sebi meče polena pod noge. Če se gospodarska rast ustavi, nima možnosti. Treba je tudi vedeti, da se v ozadju gospodarske rasti skrivajo zelo različne številke.
Katere novosti lahko pričakujemo v pametnih mobilnikih, ki prihajajo jeseni Katere novosti lahko pričakujemo v pametnih mobilnikih, ki prihajajo jeseni Samsung je z zdaj že tradicionalno predstavitvijo linije galaxy note sredi poletja odprl jesensko prerivanje, kdo bo na trg poslal najboljši pametni telefon.

Predsednik Juncker predlaga pet scenarijev

Čas branja: 1 min
02.03.2017  22:30
Predsednik Juncker predlaga pet scenarijev
5 scenarijev za reformo EU predlaga predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker. Foto: Etienne Ansotte/EK

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker je v sredo uradno predstavil predloge za reformo odločanja v Evropski uniji v tako imenovani beli knjigi, dokumentu, ki želi biti podlaga za razmišljanje evropskih voditeljev o tem, kakšna naj bi bila EU do leta 2025, ki bo po brexitu vključevala 27 članic. Za reformo EU Juncker predlaga pet scenarijev. Vseh pet predpostavlja, da je po brexitu preostalih 27 članic odločenih nadaljevati skupno pot v okviru Evropske unije.

Po scenariju 1 bi EU s 27 članicami vztrajala na začrtani poti, pri čemer bi se osredotočila na izboljšanje trenutnih reform in njihovo uresničitev.

Če bi se bo britanskem izstopu iz EU (brexitu) preostalih 27 članic ne moglo dogovoriti za poglabljanje EU na različnih področjih, bi se po scenariju 2 EU postopno preusmerila v enotni evropski trg kot osrednji cilj.

Po scenariju 3 bi 27 članic EU nadaljevalo po začrtani poti, če bi katere od članic želele na določenem področju tesnejše povezovanje, pa bi lahko oblikovale »koalicijo voljnih« pri posamezni politiki.

Po scenariju 4 se 27 članic po brexitu strinja o potrebi, da se posamezne prednostne naloge lahko boljše uredijo s skupnimi močmi. Za te politike bi imelo 27 članic na voljo močnejša orodja, da bi lahko skupne odločitve direktno uresničile.

Po scenariju 5 bi 27 članic soglašalo, da ne EU-27 v trenutnem stanju niti ne posamične države članice vsaka zase niso najbolje opremljene, da bi se spoprijele z izzivi, ki stojijo pred njimi. Zato bi se članice odločile, da bi se še bolj povezale pri delitvi moči, virov in odločanja.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Politico: Juncker predlaga pet scenarijev za reformo EU 13

Pri Politicu so pridobili belo knjigo - dokument, v katerem predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker predlaga pet scenarijev za...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Članki
Članki Ko centralni bančniki zrejo v inflacijske krivulje 2

Kje je inflacija na dolarskem in evrskem območju – ter kaj trg pričakuje od tokratnega zasedanja ameriške centralne banke Fed