Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Trgovanje s podatki o uporabnikih brez njihove privolitve, manipuliranje z lažnimi novicami in videoponaredki, kibernetska varnost, zlorabe tehnologije prepoznave obraza … Naraščajoča uporaba umetne inteligence skriva kopico pasti.
Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Spletni portal, ki so ga za Slovensko turistično organizacijo zasnovali v podjetju Creatim, je tako navdušil Azerbajdžance, da so snovanje svoje turistične podobe zaupali ekipi kreativcev iz Gorenjske.
Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Zamejski Slovenec Danijel Lovrečič se je pred 20 leti po naključju seznanil z različnimi tehnikami točenja piva, to pa ga je tako navdušilo, da je postal pivski somelje in znanje o pivu začel širiti med pivoljubce, trgovce s pivom, kulinarične navdušence in gostince.

Predsednik Juncker predlaga pet scenarijev

Čas branja: 1 min
02.03.2017  22:30
Predsednik Juncker predlaga pet scenarijev
5 scenarijev za reformo EU predlaga predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker. Foto: Etienne Ansotte/EK

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker je v sredo uradno predstavil predloge za reformo odločanja v Evropski uniji v tako imenovani beli knjigi, dokumentu, ki želi biti podlaga za razmišljanje evropskih voditeljev o tem, kakšna naj bi bila EU do leta 2025, ki bo po brexitu vključevala 27 članic. Za reformo EU Juncker predlaga pet scenarijev. Vseh pet predpostavlja, da je po brexitu preostalih 27 članic odločenih nadaljevati skupno pot v okviru Evropske unije.

Po scenariju 1 bi EU s 27 članicami vztrajala na začrtani poti, pri čemer bi se osredotočila na izboljšanje trenutnih reform in njihovo uresničitev.

Če bi se bo britanskem izstopu iz EU (brexitu) preostalih 27 članic ne moglo dogovoriti za poglabljanje EU na različnih področjih, bi se po scenariju 2 EU postopno preusmerila v enotni evropski trg kot osrednji cilj.

Po scenariju 3 bi 27 članic EU nadaljevalo po začrtani poti, če bi katere od članic želele na določenem področju tesnejše povezovanje, pa bi lahko oblikovale »koalicijo voljnih« pri posamezni politiki.

Po scenariju 4 se 27 članic po brexitu strinja o potrebi, da se posamezne prednostne naloge lahko boljše uredijo s skupnimi močmi. Za te politike bi imelo 27 članic na voljo močnejša orodja, da bi lahko skupne odločitve direktno uresničile.

Po scenariju 5 bi 27 članic soglašalo, da ne EU-27 v trenutnem stanju niti ne posamične države članice vsaka zase niso najbolje opremljene, da bi se spoprijele z izzivi, ki stojijo pred njimi. Zato bi se članice odločile, da bi se še bolj povezale pri delitvi moči, virov in odločanja.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Politico: Juncker predlaga pet scenarijev za reformo EU 13

Pri Politicu so pridobili belo knjigo - dokument, v katerem predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker predlaga pet scenarijev za...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 11

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?