Moderni vlaki na makadamu: naročili smo švicarske vlake. Kdaj se bomo vozili kot Švicarji? Moderni vlaki na makadamu: naročili smo švicarske vlake. Kdaj se bomo vozili kot Švicarji? Slovenske železnice so pri švicarskem proizvajalcu Stadler naročile za 320 milijonov evrov modernih potniških vlakov, ki pa bodo vozili tako rekoč po makadamu. Če hočemo spodobne proge, bomo morali vanje dolgoročno vložiti še približno pet milijard evrov, zgolj za drugi tir gorenjske proge potrebujemo 1,5 milijarde.
Gorenjski podjetnik, ki z Damianom Merlakom snuje gigantsko baterijo Gorenjski podjetnik, ki z Damianom Merlakom snuje gigantsko baterijo Kako se je Roman Bernard iz enega slovenskih pionirjev omrežij za kabelsko televizijo prelevil najprej v pionirja helikopterskih pregledov elektroenergetskih omrežij, zdaj pa sodeluje pri postavljanju največjega hranilnika električne energije v regiji.
Čip z intuicijo, podobno človeški, obljublja nov val umetne inteligence Čip z intuicijo, podobno človeški, obljublja nov val umetne inteligence Britanski startup Graphcore razvija povsem nove vrste čipov, ki bodo namesto z obdelavo ogromnih količin podrobnih podatkov, ki zahteva veliko energije, zmožni priti do rezultatov s poenostavljanjem, podobno kot človeški možgani. V vrsti zanje med drugimi stojijo snovalci avtonomnih avtomobilov in glasovnih pomočnikov.
(intervju) Upam, da bomo zaradi robotov lahko skrajšali delovnik (intervju) Upam, da bomo zaradi robotov lahko skrajšali delovnik Dela za ljudi bo sicer tudi v dobi robotizacije in pametnih tovarn dovolj, za strokovnjake morda še več kot zdaj, meni profesor na strojni fakulteti Niko Herakovič.

Terme Olimia z desetimi milijoni do najsodobnejših bazenov

Čas branja: 1 min
02.03.2017  22:30
Terme Olimia z desetimi milijoni do najsodobnejših bazenov
Vasja Čretnik (levo) in Florjan Vasle pred delom Termalije, ki jo bodo najprej popolnoma prenovili.

Obveščaj me o novih člankih:  
Olimia dodaj
Florjan Vasle dodaj
Vasja Čretnik dodaj
Banka Koper dodaj
Abanka dodaj

V Termah Olimia iz Podčetrtka, ki s 310 tisoč prenočitvami na leto sodijo med najuspešnejša slovenska turistična podjetja, bodo v popolno prenovo bazenov Termalija vložili od sedem do deset milijonov evrov. Naložba bo potekala v dveh delih, največ bodo naredili letos, manjši del prihodnje leto.

»Želimo dvigniti raven ponudbe, biti še privlačnejši za goste z otroki in najstniki. To nam bo omogočilo višjo dodano vrednost . To smo zvišali že lani,« je povedal Florjan Vasle, direktor  Term Olimia. Na naložbo so se temeljito pripravili. Ogledali so si ponudbo v Nemčiji in Avstriji, v Podčetrtek pa bodo prenesli njihove najboljše rešitve in jih nadgradili, pravi Vasja Čretnik, prokurist in vodja marketinga Term Olimia.

Pogajanja z izvajalci že potekajo. Prijavilo se jih je 12, pogajanja zdaj potekajo še z najboljšimi štirimi ponudniki. Kdo bo izbran, bo znano do 10. marca, dela bodo začeli konec marca. Prvi del naložbe, ki pomeni okoli 70 odstotkov vseh del, mora biti končan do novembra. Najprej bodo podrli in na novo naredili del bazenov, ki je zdaj pokrit s tendo. Sledi prenova srednjega dela, najstarejši del pa bodo prenovili prihodnje leto.

Naložbo v 90 odstotkih financirajo s posojili. Gre za dve 12-letni posojili, ki sta jim jih odobrili Banka Koper oziroma Intesa Sanpaolo in Abanka, ki imata dveletni moratorij na odplačilo glavnice, je pojasnil Florjan Vasle.

V Termah Olimia so v Podčetrtku lani prihodke povečali za 9,8 odstotka, na 16,9 milijona evrov, v Termah Tuhelj za 15 odstotkov, tako da ima skupina dobrih 25 milijonov evrov prihodkov. Predlanskim so v Termah Olimia ustvarili 1,1 milijona evrov čistega dobička, lanski rezultat je precej boljši, natančne številke še niso razkrili.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Desetmilijonski posel v Termah Olimia je dobila Lesnina MG 2

Bazene v Termah Olimia iz Podčetrtka bo temeljito posodobil konzorcij, ki ga vodi Lesnina MG

IZVOZNIKI
Novice
Novice V Podčetrtku z desetimi milijoni za prenovo Termalije do novih gostov 1

Konec meseca bodo v Termah Olimia začeli prvi del 10 milijonov evrov vredne obnove bazenov

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Slovenija
Slovenija Državne Terme Olimia: kdo bo plačal obnovo?

Po novem minister Počivalšek vzklika, da država nima kaj početi v turizmu, a vlagateljev še ne vabi nihče

FINANCE
Slovenija
Slovenija Minister Počivalšek na zagovor na davkarijo: Saj sem vse poravnal! 9

Po tem, ko je dva odstotka Term Olimie prodal za slabe tri tisočake, je Furs Zdravka Počivalška poklical na "zagovor"

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...