Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Nov časovni načrt 250 milijonov evrov težke Emonike

Čas branja: 1 min
02.03.2017  22:30
Nov časovni načrt 250 milijonov evrov težke Emonike
Gradnjo železniške in avtobusne postaje v Ljubljani naj bi Prime Kapital začel prihodnje leto. Novo avtobusno postajo bi Ljubljana lahko dobila leta 2019, novo železniško in trgovski center pa leta 2020.

Obveščaj me o novih člankih:  

Med Slovenskimi železnicami, skladom Prime Kapital s sedežem v Romuniji in mestom Ljubljana potekajo usklajevanja glede podrobnosti novega projekta Emonika, v okviru katerega bodo ob Dunajski cesti v Ljubljani zgradili novo železniško in avtobusno postajo, trgovsko-zabaviščni center in poslovno stolpnico. Naložbo so od leta 2007, ko bi bila vredna 350 milijonov evrov, ostrigli na 250 milijonov. Odgovora, kakšno javno-zasebno partnerstvo bo to, še ni.

Vsi dogovori med udeleženci naj bi bili usklajeni do 15. aprila, pravi Dušan Mes, šef Slovenskih železnic. Bolj verjetno pa je, da se bodo uskladili do maja, ocenjuje Csaba Toth, ki je včasih delal za Trigranit, zdaj pa vodi projekt v Ljubljani za Prime Kapital. Ta bo Emoniko v najboljšem primeru začel graditi v prvi polovici prihodnjega leta, v najslabšem pa proti koncu prihodnjega leta.

Prvi korak projekta bo gradnja avtobusne postaje s 40 peroni. Ko bo ta zgrajena in preseljena ob Vilharjevo cesto, bo mogoče začeti preurejanje Trga Osvobodilne fronte in Masarykove ulice, ki bo po novem štiripasovnica. Nova železniška postaja bo stala v ozadju stare nad tiri proti Vilharjevi, postavljena bo na stebrih. Ob nakupovalnem centru bo kompleks devetih kinodvoran, parkirnih mest bo za približno 1.600 avtomobilov.

Novo avtobusno postajo bi Ljubljana lahko dobila leta 2019, novo železniško in trgovski center pa leta 2020. Najbolj občutljiv del projekta bo dogovor o delitvi stroškov pri javnem delu med Slovenske železnice, Prime Kapital in mesto oziroma državo – na tem izpitu je stara Emonika padla. Čeprav so zdaj za mizo isti pogajalci, vsi udeleženci trdijo, da bo tokrat projekt uspel.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Infrastruktura
Infrastruktura Takšen je nov časovni načrt 250 milijonov evrov težke Emonike 10

Nepremičninski sklad Prime Kapital s sedežem v Romuniji naj bi začel graditi potniški center Ljubljana in trgovski kompleks prihodnje...

TRANS-LOG
Novice
Novice Sedem nepremičninskih projektov Slovenije v Cannesu: od Emonike do Stožic, Tobačne in Žitnih vrat

Mestna občina Ljubljana in agencija Spirit bosta v Cannesu predstavila sedem večjih nepremičninskih projektov; večinoma gre za stare...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

TRANS-LOG
Novice
Novice Kaj poganja hitro rast pretovora v Luki Koper in na Slovenskih železnicah 2

V letošnjih prvih treh mesecih je obseg pretovora v Luki in na Slovenskih železnicah zrastel za devet odstotkov, kar je precej hitreje od...

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Članki
Članki (intervju) Bo Ljubljana po desetih letih čudežno dobila Potniški center? 3

Dušan Mes, šef SŽ, pričakuje dogovor o Emoniki do sredine julija

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 9

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....