Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Google toži Uber zaradi kraje tehnologije za samovozeča vozila

Čas branja: 1 min
02.03.2017  22:30
Google toži Uber zaradi kraje tehnologije za samovozeča vozila
Uber je start-up Otto s tehnologijo za samovozeče dostavno vozilo od nekdanjega Googlovega inženirja Anthonya Levandowskega kupil lani avgusta.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Uber dodaj
Google dodaj
Anthony Levandowskega dodaj

Za Uber, podjetje iz Silicijeve doline, ki prek računalniške aplikacije povezuje voznike s potniki, so na obzorju težki časi. Zaradi kraje tehnologije za samovozeča vozila, med drugim tudi sistema lidar, s katerim samovozeče vozilo določa svoj položaj v prostoru, je namreč tožbo proti Uberju vložil drugi velikan iz Silicijeve doline Google. Natančneje, Uber toži podjetje Waymo, ki je do lani decembra delovalo kot Googlova enota za samovozeča vozila.

Google oziroma Waymo obtožuje svojega nekdanjega sodelavca Anthonyja Levandowskega, da je, preden je januarja lani zapustil Google, da bi ustanovil start-up Otto za razvoj avtonomnih tovornjakov, z Googlovih strežnikov na skrivaj skopiral 14 tisoč zaupnih dokumentov s tehnično vsebino. V tožbi med drugim navajajo, za koliko gigabajtov podatkov je Levandowski prenesel na svoj prenosni računalnik.

Uber je start-up Otto s tehnologijo za samovozeče dostavno vozilo od Anthonyja Levandowskega za 642 milijonov evrov kupil avgusta lani, Levandowskega pa postavil na čelo razvoja samovozečih vozil.

Kako hude posledice bo imela Googlova tožba za Uber, ta hip še ni gotovo. Google bi lahko od sodišča denimo zahteval, da Uberju do konca sodnega postopka prepove vse dejavnosti na področju razvoja samovozečih osebnih in dostavnih vozil, zahteval pa bi lahko tudi, da Uberjeva samovozeča vozila zaseže sam. V Uberju tožbo zavračajo z besedami, da zanjo ni nikakršne podlage, ter da gre zgolj za poskus, s katerim jih želi tekmec upočasniti.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.