Manager

Apple se v futuristični Apple Park seli aprila

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

02.03.2017 22:30
Čas branja: 1 min
Apple se v futuristični Apple Park seli aprila
Selitev več kot 12 tisoč Applovih zaposlenih v Apple Park naj bi trajala pol leta. Osrednji del kampusa je okrogla in v steklo odeta osrednja stavba, ki se razteza na 26 hektarjih.

Ameriški tehnološki velikan Apple bo aprila – po treh letih gradnje – v svoje nove prostore v Silicijevi dolini preselil prve sodelavce. Preselitev več kot 12 tisoč zaposlenih naj bi trajala pol leta. Kampus, ki se razteza na 70 hektarjih površine in je do zdaj nosil delovno ime Campus 2, se bo imenoval Apple Park, so povedali v družbi. Po neuradnih podatkih vrednost naložbe, ki bi morala biti po Applovih prvotnih načrtih končana v letu 2015, ocenjujejo na pet milijard dolarjev oziroma 4,7 milijarde evrov.

Najpomembnejši del Apple Parka je okrogla in v steklo odeta osrednja stavba, ki ima 26 hektarjev površine. V kampusu bo tudi gledališče, poimenovano po leta 2011 umrlem soustanovitelju družbe – Steve Jobs Theater. Avditorij s tisoč sedeži je postavljen na vrhu hriba, na eni najvišjih točk kampusa, v njem pa bi lahko v prihodnje predstavljali nove Applove naprave.

»Stevova vizija za Apple se je raztezala daleč čez njegov čas z nami. Apple Park si je zamislil kot dom za inovacije prihodnjih generacij,« je ob uradni napovedi začetka selitve dejal glavni izvršni direktor družbe Tim Cook. Jobs bi sicer prejšnji petek dopolnil 62 let.

V Applu so ponosni, da bodo njihovi novi prostori prijazni do okolja. »Ustvarili smo eno najbolj energetsko učinkovitih stavb na svetu, kampus pa bo poganjala izključno obnovljiva energija,« je zagotovil Cook. Sončna elektrarna na strehi bo imela 17 megavatov moči in bo ena največjih tovrstnih na svetu. Stavba bo imela tudi naravno ventilacijo, kar pomeni, da devet mesecev v letu ne bo potrebovala ogrevanja ali hlajenja. Po kampusu se bo vilo več kot tri kilometre poti za sprehajanje in tek za zaposlene, v njem pa bodo tudi sadovnjak, travnik in jezero.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Kako so v Applu vrednost družbe zvišali prek tisoč milijard dolarjev in komu se smeji
Finance
FinanceAlbina Kenda Kako so v Applu vrednost družbe zvišali prek tisoč milijard dolarjev in komu se smeji

Ameriški Apple ni prva, temveč druga družba, ki je preskočila bilijonsko mejo tržne kapitalizacije, je pa njen preskok - k temu so pripomogli odkupi lastnih delnic - gotovo najodmevnejši

FINANCE
Slovenija
Apple odlično začel leto
Slovenija
SlovenijaMatej Kačič Apple odlično začel leto 1
FINANCE
SODOBNO BANČNIŠTVO: Kako varno bo digitalno plačevanje
PRO
Finance
BREZPLAČNO
Finance prPRO SODOBNO BANČNIŠTVO: Kako varno bo digitalno plačevanje (PRO)

Odgovor boste našli v prilogo Sodobno bančništvo in zavarovalništvo, ki si jo lahko brezplačno prenesete s spleta

FINANCE
Manager
Kaj novega so pripravili pri Applu
Manager
ManagerMiran Varga Kaj novega so pripravili pri Applu 2

Prejšnji teden je bil v ZDA »dan Appla«, tako ga vsaj imenujejo privrženci znamke z logotipom odgriznjenega jabolka. Priča smo bili novim mobilnikom in pametni uri.

FINANCE
Članki
(graf) Huawei je prehitel Apple, da se kadi. Kako pa je sicer šlo Applu v drugem četrtletju?
Finance
FinanceAlbina Kenda (graf) Huawei je prehitel Apple, da se kadi. Kako pa je sicer šlo Applu v drugem četrtletju? 4

V več kategorijah je presegel pričakovanja analitikov, zato so njegove poslovne rezultate na trgu sprejeli zelo pozitivno – z rastjo tečaja delnice.

FINANCE
Okolje & energija
Apple in Volkswagen skupaj v samovozeče avte
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Apple in Volkswagen skupaj v samovozeče avte

Volkswagen bo izdeloval samovozečo različico modela T6 Transporter za Apple, kjer ga bodo uporabljali kot shuttle za svoje zaposlene.

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B