Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Nekateri nadomestke mesa izdelujejo iz rastlinskih beljakovin, drugi iz zarodnih celic živali. Zanje pa so se ogreli tako vlagatelji in startupi kot velikani mesne industrije, zvezdniki, trgovci in verige hitre prehrane.
Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Starši so želeli, da bi Johann Graf prevzel družinsko mesnico, a je imel drugačne načrte. Za mesarskim pultom je zdržal le tri leta, potem pa se je odpravil v igralništvo. Leta 1980 je ustanovil podjetje Novomatic, ki ima v Sloveniji že osem igralnih salonov.
Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Kaj je na voljo, če klasična televizija ni več dovolj.
Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Organizator športnega turizma Miran Ferk, od septembra tudi najemnik hotelov Arena, Bolfenk in Videc, je poskrbel za okoli 10 tisoč prenočitev športnikov v pohorskih hotelih, čeprav glavna sezona za športne priprave traja zgolj dva meseca.
Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Podržavljenje Adrie bi pomenilo odtok denarja revnih k bogatim

Apple se v futuristični Apple Park seli aprila

Čas branja: 1 min
02.03.2017  22:30
Apple se v futuristični Apple Park seli aprila
Selitev več kot 12 tisoč Applovih zaposlenih v Apple Park naj bi trajala pol leta. Osrednji del kampusa je okrogla in v steklo odeta osrednja stavba, ki se razteza na 26 hektarjih.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Apple dodaj
Campus dodaj
Avditorij dodaj
Tim Cook dodaj

Ameriški tehnološki velikan Apple bo aprila – po treh letih gradnje – v svoje nove prostore v Silicijevi dolini preselil prve sodelavce. Preselitev več kot 12 tisoč zaposlenih naj bi trajala pol leta. Kampus, ki se razteza na 70 hektarjih površine in je do zdaj nosil delovno ime Campus 2, se bo imenoval Apple Park, so povedali v družbi. Po neuradnih podatkih vrednost naložbe, ki bi morala biti po Applovih prvotnih načrtih končana v letu 2015, ocenjujejo na pet milijard dolarjev oziroma 4,7 milijarde evrov.

Najpomembnejši del Apple Parka je okrogla in v steklo odeta osrednja stavba, ki ima 26 hektarjev površine. V kampusu bo tudi gledališče, poimenovano po leta 2011 umrlem soustanovitelju družbe – Steve Jobs Theater. Avditorij s tisoč sedeži je postavljen na vrhu hriba, na eni najvišjih točk kampusa, v njem pa bi lahko v prihodnje predstavljali nove Applove naprave.

»Stevova vizija za Apple se je raztezala daleč čez njegov čas z nami. Apple Park si je zamislil kot dom za inovacije prihodnjih generacij,« je ob uradni napovedi začetka selitve dejal glavni izvršni direktor družbe Tim Cook. Jobs bi sicer prejšnji petek dopolnil 62 let.

V Applu so ponosni, da bodo njihovi novi prostori prijazni do okolja. »Ustvarili smo eno najbolj energetsko učinkovitih stavb na svetu, kampus pa bo poganjala izključno obnovljiva energija,« je zagotovil Cook. Sončna elektrarna na strehi bo imela 17 megavatov moči in bo ena največjih tovrstnih na svetu. Stavba bo imela tudi naravno ventilacijo, kar pomeni, da devet mesecev v letu ne bo potrebovala ogrevanja ali hlajenja. Po kampusu se bo vilo več kot tri kilometre poti za sprehajanje in tek za zaposlene, v njem pa bodo tudi sadovnjak, travnik in jezero.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Uporabniki Appla pozor, hekerji grozijo z vdorom v vaš oblak

Turški hekerji od Appla zahtevajo več deset tisoč dolarjev, sicer bodo 7. aprila od uporabnikov iClouda ukradli podatke

MANAGER
Manager
Manager Kakšen bo Apple po iphonu

Januarja mineva deset let od predstavitve prvega iphona, naprave, ki je spremenila naše razumevanje mobilnosti in komunikacije, Apple pa...

FINANCE
Članki
Članki Pred 10 leti je Steve Jobs predstavil iphone ...

... in s tem osrečil Applove delničarje ter zaradi pospeška razvoju pametnih telefonov ustvaril milijone služb

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

MANAGER
Manager
Manager Kranjčani, ki jih Apple šteje med najboljše na svetu 3

Apple med 250 tisoč aplikacijami, kolikor jih razvijalci vsako leto objavijo na digitalni tržnici, izbere 12 najboljših. V izbrani...

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...