Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Kolarjeva spet popustila zdravnikom, smo že pri 50 milijonih evrov na leto

Čas branja: 3 min
09.03.2017  22:30
Kolarjeva spet popustila zdravnikom, smo že pri 50 milijonih evrov na leto
Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in predsednik Fidesa Konrad Kuštrin sta za šest mesecev zakopala bojno sekiro. Foto: Jure Makovec

Obveščaj me o novih člankih:  

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in predsednik zdravniškega sindikata Fides Konrad Kuštrin sta v soboto zvečer parafirala sporazum o začasni prekinitvi zdravniške stavke za šest mesecev. Koliko nas bo to v celoti stalo, še nista povedala. Kaže pa, da bo šlo za več kot 36 milijonov evrov, ki jih je sprva omenjala Kolarjeva. Zdaj so že pri 50 milijonih, a tudi to menda še ni vse. Poleg tega se vlada utegne že kmalu srečati z novimi zahtevami, in sicer drugih uslužbencev javnega sektorja, ki jim vladno popuščanje zdravnikom povečuje apetite. Katere so štiri točke v tokratnem sporazumu z zdravniki?

- Dogovor o variabilnem nagrajevanju zdravnikov na primarni in sekundarni ravni v povezavi s projektom skrajševanja čakalnih dob, ki se začne 1. aprila.

- Aneks h kolektivni pogodbi za zdravnike in zobozdravnike, v katerem so na novo ovrednotena delovna mesta specializantov, višjih zdravnikov in zobozdravnikov z licenco ter višjih specialistov. Za koliko plačnih razredov se zvišujejo uvrstitve teh zdravnikov in koliko jih bo deležnih zvišanja, na ministrstvu za zdravje še niso pojasnili.

- Dogovor o spremembah pravilnika o plačilu za delo po podjemnih pogodbah.

- Dogovor o umiku pravilnika o organizaciji neprekinjenega zdravstvenega varstva. Spomnimo, ta pravilnik govori o merilih, kdaj se organizira dežurstvo, kdaj stalna pripravljenost, kako dolgo trajata, kdaj se lahko odredijo nadure in podobno.

V Sindikatu zdravstva Slovenije pa menijo, da bodo »tisti, ki so čakalne vrste ustvarili, zdaj dobili nagrado, če jih skrajšajo«. Ob tem se sprašujejo, kako lahko ministrstvo velikodušno nagradi zdravnike, preostalo osebje, medicinske sestre, strežnice, vzdrževalce in zdravstvene administratorke, pa »mirno spregleda«. Premier Miro Cerar je obljubil, da »se bodo konkretna finančna sredstva namenila za vse, ne samo zdravnike, tudi vse zdravstveno osebje, da se bodo čakalne vrste zmanjševale«.

 Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.