Manager

Summit Leasing pod okrilje Nove KBM

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

09.03.2017 22:30
Čas branja: 1 min
Summit Leasing pod okrilje Nove KBM
Kot pravi direktor Summit Leasinga Mitja Otorepec, bodo območje delovanja razširili, morda tudi prek slovenskih meja.

Družba Biser Bidco v lasti ameriškega sklada Apollo Global Management in EBRD je prejšnji teden podpisala pogodbo o nakupu stoodstotnega deleža v eni največjih lizinških hiš v Sloveniji, v družbi Summit Leasing v lasti japonske skupine Sumitomo Corporation. Ker je Biser Bidco tudi lastnik Nove KBM, bo Summit Leasing odslej pod njeno streho.

Kot je na tiskovni konferenci ob prevzemu povedal Michele Raba iz sklada Apollo, gre za »naslednji korak pri doseganju ambicioznega cilja Nove KBM, da postane vodilna slovenska univerzalna banka«. Vrednosti posla sicer ni želel razkriti.

Direktor Summit Leasinga Mitja Otorepec je podpis pogodbe o prevzemu označil za razvojno prelomnico za družbo.

»Želeli smo poiskati strateškega vlagatelja, predvsem pa partnerja, ki bi imel v Sloveniji dolgoročno razvojno perspektivo,« je dejal in dodal, da so s poslom pridobili vsi njegovi deležniki. Summit Leasing tudi po prevzemu ostaja samostojen, sprememb za stranke tako rekoč ne bo. Kot je povedal Otorepec, nameravajo območje delovanja razširiti, morda tudi prek slovenskih meja.

Japonski lastnik družbe se je za prodajo Summit Leasinga odločil zato, ker želi vse svoje potenciale usmeriti na azijske trge, kjer dosegajo najvišje stopnje rasti, je pojasnil Otorepec.

V poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca lani, je imel Summit Leasing 12,4-odstotni tržni delež pri financiranju novih osebnih vozil, kar je največ med vsemi lizinškimi hišami. Po besedah Mitje Otorepca so ga ohranili tudi v sedanjem poslovnem letu.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
Kdo so današnje prevzemne tarče in kaj bo naprodaj v prihodnje?
Finance
Jure Ugovšek Kdo so današnje prevzemne tarče in kaj bo naprodaj v prihodnje?

Nizke obrestne mere in optimizem v gospodarstvu bodo poganjali prevzemno aktivnost

FINANCE
Slovenija
Wall Street ne kaže znamenj popuščanja
FINANCE
Hoče Apollo kupiti kakšno slovensko banko? Težka bo. Neuradno: njegova NKBM ima prepoved prevzemov zaradi pranja denarja
Finance
Petra Sovdat Hoče Apollo kupiti kakšno slovensko banko? Težka bo. Neuradno: njegova NKBM ima prepoved prevzemov zaradi pranja denarja 3

Mednarodni finančni sklad Apollo se po naših neuradnih informacijah zdaj zanima za nakup Abanke. Neuradni viri pa opozarjajo, da z NKBM in z njenim lastnikom, čigar ljudje v banki bi morali poskrbeti za pravilnost poslovanja, ni vse v redu. Banka Slovenije: "Ukrepov nadzora ne moremo komentirati."

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

Moje finance
Varčevanje
9. Kupiti avto z lizingom ali s posojilom?
Moje finance
VarčevanjeMarja Milič 9. Kupiti avto z lizingom ali s posojilom?

Kam ta hip z denarjem? Se splača kupiti nepremičnino in jo oddajati prek airbnbja, poplačati stanovanjsko posojilo, vlagati na borzo, kupovati kriptovalute, kupiti avto, prenoviti stanovanje... To je le nekaj vročih vprašanj, ki se ta hip pletejo po glavah Slovencev. Zaradi trenutnih razmer, ko imamo nizke depozitne obrestne mere, visoka vrednotenja na nekaterih borzah, vse dražje nepremičnine, ko vlada kriptomanija, je na ta vprašanja težko poiskati preprost odgovor. Predstavljamo dilemo "Kupiti avto z lizingom ali s posojilom?" in rešitev zanjo.

Moje finance
Nakup
Dilema: kupiti avto z lizingom ali s posojilom?
FINANCE
Spletni pogovor v živo: Kako brati bilance v 2024
Finance
Pridružite se nam 23. aprila
Špela Mikuš Spletni pogovor v živo: Kako brati bilance v 2024

V torek, 23. aprila, se nam pridružite na spletnem pogovoru s Katarino Sitar Šuštar