Manager

McDonald's bo hamburgerje prinesel na dom

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

Avtor
avtor
09.03.2017 22:30
Čas branja: 1 min
McDonald's bo hamburgerje prinesel na dom
1,7 milijarde dolarjev bo McDonald's porabil samo letos za tehnološko posodobitev.

Hiter življenjski tempo je med drugim povzročil razcvet v dostavi hrane. Ta val bo zdaj zajahala tudi največja veriga restavracij s hitro prehrano na svetu McDonald's, ki doživlja velik upad obiska v svojih restavracijah; samo v ZDA od leta 2012 kar za 500 milijonov.

Kot pravijo v družbi, preizkušajo različne modele dostave, pri čemer se povezujejo tudi z drugimi podjetji. Pri tem največ priložnosti vidijo na svojih petih največjih trgih – to so ZDA, Velika Britanija, Francija, Nemčija in Kanada, kjer so njihove restavracije najpogosteje posejane. To je pomembno, saj so pri dostavi hrane največja težava prav visoki stroški logistike, ki so že marsikoga odvrnili od tega posla, tudi tehnovelikane, kakršen je Amazon.

Proizvajalec hamburgerjev je na letnem srečanju z vlagatelji napovedal uvedbo mobilnega naročanja in plačevanja do jeseni v 20 tisoč restavracijah v ZDA.

Pri obojem pa McDonald's caplja za konkurenco, ki je postala mobilna že veliko pred njim, med njimi Starbucks, Domino's Pizza ali Wendy's, kamor so »ušle« McDonaldove stranke. Da bi jih pridobili nazaj, so poročali tuji mediji, bodo letos porabili 1,7 milijarde dolarjev (okoli 1,6 milijarde evrov). Dve tretjini tega denarja bodo namenili za tehnološko posodobitev restavracij, vključno s postavitvijo samopostrežnih kioskov. Koliko bodo v načrtovane spremembe zajete tudi McDonaldove restavracije v Sloveniji, pa ni znano.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
Gault & Millau bo prinesel tisto, kar si Slovenija tudi zasluži
Finance
Vanja Alič Gault & Millau bo prinesel tisto, kar si Slovenija tudi zasluži

Eden izmed treh najvplivnejših mednarodnih vodnikov v svetu gastronomije, poznan po kuharskih kapah, ki jih podeljuje gostilnam, bo v tiskani obliki in na spletu izšel oktobra

AGROBIZ
Javna naročila živil
Z javnim naročanjem v šole in vrtce prihaja poceni, in ne kakovostna hrana
Agrobiznis
Javna naročila živilPetra Šubic Z javnim naročanjem v šole in vrtce prihaja poceni, in ne kakovostna hrana 35

Da bi še več lokalno pridelane hrane pripeljali v vrtce, šole in bolnišnice, je treba korenito spremeniti obstoječ sistem javnega naročanja, je glavno sporočilo včerajšnjega posveta v Novem mestu o tem, kako kakovostno hrano jedo otroci in starejši v javnih ustanovah.

FINANCE
Vlagatelj Maks
Maksov piknik vlagateljev: resna vlagateljska vprašanja ob sproščenem ozračju
FINANCE
Manager
Kako je spletni trgovec postal tehnološki prvak
Manager
ManagerLojze Javornik Kako je spletni trgovec postal tehnološki prvak

Amazon je začel s spletno trgovino, potem pa dodajal različne nove dejavnosti, od pretakanja glasbe in videov, prek snemanja filmov in računalniških storitev v oblaku do prevoznih storitev za svoje dobavitelje, povsod pa uspešno uporablja umetno inteligenco.