Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

McDonald's bo hamburgerje prinesel na dom

Čas branja: 1 min
09.03.2017  22:30
McDonald's bo hamburgerje prinesel na dom
1,7 milijarde dolarjev bo McDonald's porabil samo letos za tehnološko posodobitev.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
McDonald's dodaj
Amazon dodaj
Starbucks dodaj

Hiter življenjski tempo je med drugim povzročil razcvet v dostavi hrane. Ta val bo zdaj zajahala tudi največja veriga restavracij s hitro prehrano na svetu McDonald's, ki doživlja velik upad obiska v svojih restavracijah; samo v ZDA od leta 2012 kar za 500 milijonov.

Kot pravijo v družbi, preizkušajo različne modele dostave, pri čemer se povezujejo tudi z drugimi podjetji. Pri tem največ priložnosti vidijo na svojih petih največjih trgih – to so ZDA, Velika Britanija, Francija, Nemčija in Kanada, kjer so njihove restavracije najpogosteje posejane. To je pomembno, saj so pri dostavi hrane največja težava prav visoki stroški logistike, ki so že marsikoga odvrnili od tega posla, tudi tehnovelikane, kakršen je Amazon.

Proizvajalec hamburgerjev je na letnem srečanju z vlagatelji napovedal uvedbo mobilnega naročanja in plačevanja do jeseni v 20 tisoč restavracijah v ZDA.

Pri obojem pa McDonald's caplja za konkurenco, ki je postala mobilna že veliko pred njim, med njimi Starbucks, Domino's Pizza ali Wendy's, kamor so »ušle« McDonaldove stranke. Da bi jih pridobili nazaj, so poročali tuji mediji, bodo letos porabili 1,7 milijarde dolarjev (okoli 1,6 milijarde evrov). Dve tretjini tega denarja bodo namenili za tehnološko posodobitev restavracij, vključno s postavitvijo samopostrežnih kioskov. Koliko bodo v načrtovane spremembe zajete tudi McDonaldove restavracije v Sloveniji, pa ni znano.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.