Ko se denar seli v blockchain, kaj še ostane bankam? Ko se denar seli v blockchain, kaj še ostane bankam? V senci nedavne predstavitve Facebookove kriptovalute libra in napovedi plačilnega sistema Calibra, ki sta doživela viharno zanimanje (in tudi nasprotovanje oblasti), s plačevanjem s tehnologijo blockchain številna mala in tudi večja finančna podjetja eksperimentirajo že vsaj dve leti. Daljnovidnejše banke se, samostojno ali v povezavi z blockchain startupi, že prilagajajo novi resničnosti. Govorimo o tujih, ne slovenskih, ki se do tega še vedejo bolj kot kmečke neveste.
Mož v senci Jeffa Bezosa, ki upravlja največji oblak na svetu Mož v senci Jeffa Bezosa, ki upravlja največji oblak na svetu Večina Amazonovega dobička pride iz njegovih storitev v oblaku, v tem je daleč največji na svetu. Motor teh storitev je Andy Jassy, najtesnejši sodelavec ustanovitelja Amazona Jeffa Bezosa in drugi največji delničar.
Mentorica dijakov, ki so Gimnaziji Vič prislužili ponudbo ameriške akreditacije Mentorica dijakov, ki so Gimnaziji Vič prislužili ponudbo ameriške akreditacije Dijaki viške gimnazije so se na olimpijadi Genius v ZDA izkazali tako dobro, da so prireditelji Gimnaziji Vič ponudili akreditacijo za študij na ameriških univerzah. Vodila jih je profesorica kemije Alenka Mozer.

Italijani morda spet v igri za Cimos

Čas branja: 1 min
16.03.2017  22:30
avtor
Italijani morda spet v igri za Cimos
Najpomembnejši Cimosov kupec, ameriška družba Honeywell Turbo Technologies (HTT), naj bi bila razlog za nova pogajanja s skladom Palladio Finanziaria, ki je februarja odstopil od nakupa Cimosa.

Obveščaj me o novih člankih:  

Predstavniki italijanskega sklada Palladio Finanziaria so se v sredo na sedežu Cimosa v Kopru po neuradnih informacijah STA sešli s predstavniki sindikata, po poročanju Televizije Slovenija pa naj bi novo ponudbo za nakup družbe predstavili tudi predstavnikom vodstva in Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Nova pogajanja z italijanskim skladom, ki je februarja sporočil, da odstopa od nakupa 92-odstotnega deleža Cimosa, naj bi zahteval najpomembnejši Cimosov kupec, ameriška družba Honeywell Turbo Technologies (HTT), je v torek poročal časopis Dnevnik. Tako Cimos kot TCH Cogeme Set v lasti sklada Palladio Finanziaria ameriškemu HTT dobavljata turbopolnilnike, v ozadju zahteve HTT pa naj bi bilo, da bi turbopolnilnike dobavljalo združeno podjetje. Šele v primeru, da bi se vse možnosti izčrpale, naj bi bil tudi za HTT sprejemljiv načrt B, po katerem bi Cimos reševala DUTB po načelu zasebnega vlagatelja, je poročal časnik.

Glavna ovira pri izpeljavi nakupa 92-odstotnega deleža Cimosa, za katerega so državni prodajalci na čelu z DUTB pogodbo z italijanskim skladom podpisali oktobra lani, je bilo nerešeno vprašanje Cimosovega dolga iz devetdesetih let na Hrvaškem. Gre za terjatve nekdanje Riječke banke, ki so zdaj v lasti hrvaške agencije za zavarovanje depozitov in sanacijo bank in zaradi katerih ta Cimos toži.

 Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Neverjetno: Počivalšek za Cimos krivi Italijane, ki niso želeli svojega denarja vreči skozi okno 136

Tako govorijo politiki, ki so zafrknili prodajo Cimosa – primite se za denarnice

FINANCE
Kdo je v resnici uničil Cimos? 44

Lahko krivimo Hrvate. A Cimos so že zdavnaj uničili Slovenci.

FINANCE
(intervju) Imre Balogh, šef DUTB: Možnosti za oživitev Cimosa so od četrtka drastično večje 1

S šefom slabe banke smo se pogovarjali tudi o drugih odprtih vprašanjih v zvezi z DUTB, nadaljevanje bomo objavili jutri

FINANCE
Bi Stojan Petrič reševal Cimos: 'Ta vlak je odpeljal' 13

Zakaj se ne more najti ad-hoc rešitelj koprskega avtomobilskega dobavitelja