Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Mercatorjev lastnik Agrokor je vse bolj stisnjen v kot

Čas branja: 1 min
16.03.2017  22:30
Mercatorjev lastnik Agrokor je vse bolj stisnjen v kot
Obveznosti hrvaškega Agrokorja v lasti Ivice Todorića po javno dostopnih podatkih znašajo šest milijard evrov, od tega je več kot tri milijarde kratkoročnih.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Agrokor dodaj
Ivica Todorić dodaj
Mercator dodaj
Moody's dodaj
B2 dodaj

O finančnih težavah največjega hrvaškega poslovnega imperija Agrokor v lasti Ivice Todorića, katerega del je od leta 2014 tudi največji slovenski trgovec Mercator, mediji poročajo že dva meseca, ta teden pa so novice eskalirale. In sicer po tem, ko je zasebna hrvaška televizija N1 v torek poročala o skrivnem nočnem sestanku hrvaške vlade s prvim človekom Agrokorja Ivico Todorićem v začetku marca ter odločitvi hrvaške vlade, da močno zadolženemu Agrokorju tokrat ne bo priskočila na pomoč. Zaradi pravil EU tega niti ne bi mogla storiti.

Prvi namig o resnih težavah ene največjih srednjeevropskih družb, ki skupaj zaposluje 60 tisoč ljudi, je sredi januarja dala bonitetna hiša Moody's, ko je zaradi slabšega lanskega poslovanja in visoke stopnje zadolženosti bonitetno oceno skupine Agrokor z B2 znižala na B3, torej še globlje v območje visoko špekulativnih naložb, a je pri tem ohranila oceno o stabilnih obetih podjetja. Slab mesec pozneje je Moody's obete s stabilnih spremenil v negativne.

Prava hladna prha pa je prišla po tem, ko je ruski veleposlanik na Hrvaškem Anvar Azimov na tiskovni konferenci ob ruskem dnevu diplomacije v Zagrebu v začetku februarja dejal, da ruski bankirji, ki so v preteklosti večkrat pomagali Agrokorju, temu več ne odobravajo posojil in želijo, da bo Agrokor izpolnil vse svoje obveznosti.

Na ruski banki Sberbank in VTB odpade 1,3 milijarde evrov Agrokorjevih obveznosti. Teh ima družba po javno dostopnih podatkih sicer šest milijard evrov, od tega za več kot tri milijarde evrov kratkoročnih. Maja prihodnje leto mora Agrokor denimo poplačati tudi posojilo v višini 485 milijonov evrov, ki ga je najel za nakup Mercatorja. Agrokorjeve obveznosti do dobaviteljev so konec septembra lani znašale več kot dve milijardi evrov. O Agrokorjevih težavah in možnostih, da se največji hrvaški gospodarski imperij reši pred bankrotom, v pismu iz prestolnice na zadnji strani revije piše tudi Ivana Zobenica iz Zagreba.

 


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.