Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Hyundai Engineering vlaga v iranski naftni projekt Kangan

Čas branja: 1 min
16.03.2017  22:30
Hyundai Engineering vlaga v iranski naftni projekt Kangan
3 milijarde evrov bo Hyundai Engineering vložil v enega največjih iranskih naftnih projektov Kangan.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Hyundai dodaj
Total dodaj
Shell dodaj

Južnokorejski velikan Hyundai Engineering bo v drugo fazo razvoja naftnega projekta Kangan na jugozahodu Irana vložil dobre tri milijarde evrov. Gre za eno največjih načrtovanih tujih naložb, odkar je zahod odpravil sankcije proti omenjeni državi zaradi njenega jedrskega programa.

V prvi fazi so Iranci v razvoj enega največjih naftnih kompleksov v državi vložili 120 milijonov evrov. Druga faza med drugim vključuje tudi gradnjo štirih proizvodnih obratov za predelavo nafte, ki naj bi bili dokončani v štirih letih.

Prvi mož sodelujočega iranskega podjetja Ahdaf Investment Asghar Arefi je ob podpisu pogodbe z družbo Hyundai Engineering za tiskovno agencijo Shana pojasnil, da bo pri tem najtežji in najpomembnejši korak zagotovitev 95-odstotnega financiranja prek korejskih bank. Južnokorejska družba ima za zagotovitev 3,1 milijarde evrov devet mesecev časa. V podjetju Hyundai Engineering sicer navajajo, da bodo korejske banke, vključno s tamkajšnjo centralno banko, zagotovile 85 odstotkov sredstev.

Iran je večmilijardne pogodbe o sodelovanju pri naftnih projektih v zadnjih mesecih podpisal tudi z evropskima podjetjema Total in Shell, a njihova uresničitev ostaja pod vprašajem, saj se mednarodni posojilodajalci zaradi Združenih držav Amerike, ki vztrajajo pri sankcijah proti tej državi, Irana še vedno izogibajo.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.