Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost
Oglasno sporočilo

Utrip avtomobilizma po 16 letih v Ljubljani

Čas branja: 4 min
17.03.2017  10:43
24. Avtomobilski salon Slovenije, Gospodarsko razstavišče (27. 3.–2. 4. 2017)
Utrip avtomobilizma po 16 letih v Ljubljani

Organizatorja, Gospodarsko razstavišče in Sekcija za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije, sta največjo sejemsko prireditev s področja avtomobilizma v državi pripeljala v Ljubljano po 16 letih in po 10 letih v Slovenijo. Gospodarsko razstavišče je zanjo namenil poleg vseh obstoječih še tri montažne dvorane. V skupno osmih dvoranah bomo ljubitelji jeklenih konjičkov lahko občudovali novosti in zadnje trende večine blagovnih znamk, prisotnih na domačem trgu. David Jurič, predsednik Sekcije za osebna motorna vozila pri TZS, pravi, da bodo te blagovne znamke “razstavile svojo celotno ponudbo osebnih in lahkih gospodarskih vozil, vključno s številnimi novostmi, ki še niso naprodaj”. Z medijskim partnerjem, oddajo Avtomobilnost TV Slovenije, pa so pripravili zanimiv in poučen spremljevalni program v t. i. Tehnološkem paviljonu.

Na 24. Avtomobilskem salonu Slovenije se predstavljajo naslednje blagovne znamke: Alfa Romeo, Audi, Citroën, DS, Dacia, Ford, Hyundai, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Seat, Škoda, Smart, Suzuki, Toyota, Volvo, Volkswagen. Na ogled pa so v sklopu drugih razstavljavcev tudi vozilo BMW, novo električno vozilo Tesla ter prestižni modeli blagovnih znamk Lamborghini, ameriški Fisker idr. Od motociklov se predstavljajo Piaggio, Aprilia in Moto Guzzi.

Seveda vas, avtomobilske navdušence, verjetno še najbolj zanima, katere novosti se bodo iz Ženeve še sveže pripeljale in posebej za vas v živo odprle svoja pločevinasta vrata. To so Alfin novi križanec Stelvio, Peugetov novi križanec 5008, Renaultova Captur in Koleos, nov Citroënov model C Elysee, Dacin Logan MCV Stepway, tu pa so še popolnoma nova Ford Fiesta v treh karoserijskih različicah, čisto novi Suzukijev Swift, Seatova čisto nova Ibiza. 24. Avtomobilski salon Slovenije pa predstavlja še te slovenske premiere: novi Audi Q5, Ford Ka+, Hyundai i30, Mazdo MX-5 RF, prenovljeni mercedesov GLA in AMG GT R, novo Nissan Micro in novo Oplovo Insignia Grand Sport. Nekaj novosti pa naj za zdaj ostane še presenečenje, ki ga boste odkrili na avtomobilski paradi 24. Salona.

Organizatorja menita, da nakup avta še vedno ohranja potrebo po neposrednem, fizičnem in čutnem stiku z vozilom. To je tudi bistvo sejma – pregled nad zadnjimi trendi in novostmi. Po drugi strani pa se v poplavi ponudbe pojavlja vedno več vprašanj, kako izbrati pravega, kakšen pogon najbolj ustreza osebnim potrebam potencialnega kupca, kakšno financiranje, kakšna velikost je pravšnja, katera je ustrezna varnostna oprema ipd. Zato predstavitev blagovnih znamk spremlja kot nekakšen vodič po najpogostejših vprašanjih, povezanih z nakupom in rabo avtomobilov, Tehnološki paviljon. 

V njem bodo obiskovalci dobili vpogled v najnovejše tehnološke razvojne usmeritve v svetu avtomobilizma, se ob pomoči neodvisnih strokovnjakov seznanili s sodobnimi varnostnimi napravami, ugotovili, katera vrsta energenta najbolj ustreza njihovim potrebam, katere so pasti različnih oblik financiranja pri nakupu avtomobila, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu avtomobila, in podobno. 

Razstavljavci so v svojih razstavnih salonih pripravili zanimivosti, ugodnosti, pa tudi presenečenja, ki jih bodo prvi dan, 27. marca, vse do 15. ure predstavili samo strokovni javnosti in medijem, zato bo ta dan mogoče salon obiskati šele popoldne. Salon odpira svoja vrata sicer ob 9.00 uri, do četrtka, 30. marca, je odprt do 20.00 ure, v petek, soboto in nedeljo, od 31. marca do 2. aprila, pa do 21.00 ure.

Vstopnice so že v predprodaji na Mojekarte.si in na Petrolovih bencinskih črpalkah. Več o privlačnem utripu avtomobilizma – programu, »zeleni«, tudi cenovno prijazni dostopnosti do salona s P + R parkirišč in z avtobusi LPP je objavljeno na spletni strani Avtomobilskega salona: www.avtomobilski-salon.si

MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.