Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Zagrebško letališče z novim terminalom, kdaj ga bo dobilo ljubljansko?

Čas branja: 1 min
23.03.2017  22:30
Zagrebško letališče z novim terminalom, kdaj ga bo dobilo ljubljansko?
Koncesionar zagrebškega letališča je v izgradnjo novega terminala vložil 300 milijonov evrov. Konzorciju, ki upravlja letališče (v njem prevladujejo Francozi), napoveduje veliko rast prometa.

Obveščaj me o novih člankih:  
Franjo Tuđman dodaj
Bouygues dodaj
IFC dodaj
Viadukt dodaj
Adria Airways dodaj

Na zagrebškem letališču Franja Tuđmana so v sredo odprli nov potniški terminal za osem milijonov potnikov. V zadnjih treh letih je koncesionar, ki upravlja zagrebško letališče od leta 2012, v gradnjo vložil 300 milijonov evrov.

Koncesijo za upravljanje zagrebške Zračne luke Franjo Tuđman je leta 2012 za 30 let dobil konzorcij ZAIC (Zagreb Airport International Company). Pogoj za sklenitev koncesijske pogodbe je bil, da ZAIC zgradi nov potniški terminal in poveča promet. Člani konzorcija so francosko podjetje Aéroports de Paris Management, ki je v stoodstotni lasti Aéroports de Paris, gradbena družba Bouygues Bâtiment International, TAV Airports, Marguerite Fund, IFC in hrvaško gradbeno podjetje Viadukt. Člani konzorcija so ustanovili podjetje Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ), ki ima koncesijo.

Število potnikov na zagrebškem letališču v zadnjih nekaj letih raste v povprečju za sedem odstotkov, lani so jih našteli 2,8 milijona. V treh letih načrtujejo, da bodo dosegli številko 3,5 milijona.

Za primerjavo: v Ljubljani je lani število potnikov upadlo za 2,3 odstotka, na 1,4 milijona potnikov. Glavni razlog za upad naj bi bile težave Adrie Airways. Januarja je sicer število potnikov zraslo kar za 35,7 odstotka v primerjavi z januarjem 2016. Rast števila potnikov so namerili že novembra in decembra lani.

Kdaj bomo v Ljubljani dobili nov potniški terminal? Za letošnjo jesen so v Aerodromu najprej napovedali prenovo zdajšnjega terminala, vendar bodo verjetno gradili novega. Po naših informacijah naj bi nemški lastnik Aerodroma Fraport že sprejel odločitev za gradnjo novega, podrobnosti naj bi razkrili čez mesec dni. Vendar bo to v primerjavi z Zagrebom precej manjša naložba, šlo naj bi za 15 do 20 milijonov evrov.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.