Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost
Komentar

Pismo urednice: postaja svet spet tempirana bomba?

Čas branja: 1 min
06.04.2017  22:30

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Če diplomatski jezik začne izrinjati militantna retorika, je to razlog za skrb. Če sta pri tem udeležena politika kalibra ameriškega predsednika Donalda Trumpa in severnokorejskega voditelja Kim Jong Una, je zaskrbljenost toliko bolj upravičena. Vendar pa so države po svetu začele za oborožitev namenjati več že veliko prej, preden je ameriški državni sekretar Rex Tillerson sredi marca dal jasno vedeti, da je konec potrpljenja s Severno Korejo in njenim jedrskim orožjem. Od konca hladne vojne se svet še ni tako oboroževal, kot se v zadnjih petih letih, mednarodna trgovina z orožjem se je povečala skoraj za desetino. Deloma je vbrizgavanje več denarja v obrambne sisteme posledica njihovega krčenja v prejšnjih letih zaradi krize, predvsem v Evropi in ZDA. Na drugi strani pa rast globalne vojaške industrije pospešujejo bližnjevzhodne in azijske države. Kitajska denimo bo v tem desetletju podvojila vojaški proračun.

Razlogov za krepitev obrambnih proračunov je, kolikor hočete, od vojne v Siriji, boja proti Islamski državi, nekakšne nove hladne vojne med vojaškim zavezništvom Natom in Rusijo po ruskem zavzetju Krima, čeprav so na drugi strani Rusi širitev Nata na vzhod vedno razumeli kot potencialno vojaško grožnjo, pa do apetitov Kitajske v Južnokitajskem morju, kar je dalo pospešek oboroževanju v azijski regiji.

Predvsem zaradi terorističnih napadov varnost tudi v Evropi ni več tako samoumevna, kot je bila. Na eni strani se pojavljajo ideje o skupni evropski vojski, na drugi Trump žuga evropskim zaveznicam, da bo treba bolj odpreti denarnice za lastno varnost. Resnici na ljubo le štiri evropske članice Nata namenjajo za obrambo dva odstotka BDP (ali več), kar je cilj Nata. Vendar samo več denarja za vojaški ustroj še zdaleč ni zagotovilo, da bomo tudi bolj varni. Morda prej nasprotno. Velesile ne kopičijo orožja samo za obrambo miru, ampak tudi zaradi uveljavljanja lastnih interesov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.