Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

EBRD izstopila iz Skupine Prva; družba Dej zanjo objavila prevzemno namero

Čas branja: 1 min
06.04.2017  22:30
avtor
EBRD izstopila iz Skupine Prva; družba Dej zanjo objavila prevzemno namero
65,62 evra namerava družba Dej, katere lastnica je predsednica uprave družbe Skupina Prva Alenka Žnidaršič Kranjc, ponuditi za delnico Skupine Prva.

Obveščaj me o novih člankih:  

Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) je 31. marca 20-odstotni delež v Skupini Prva prodala družbi Dej, katere lastnica je predsednica uprave družbe Skupina Prva Alenka Žnidaršič Kranjc. Kot so ob tem pojasnili v EBRD, so v skupino leta 2007 vstopili, da bi pomagali pri njeni širitvi in izboljšanju korporativnega upravljanja, kar so v desetih letih tudi dosegli.

Skupina Prva, ki deluje v štirih državah, ima zdaj v pokojninskih skladih 735 milijonov evrov, skoraj 400 tisoč strank in 76 milijonov zbranih premij na leto. Poslovno leto 2016 je končala s 3,29 milijona evrov dobička. Njena podružnica Prva Osebna zavarovalnica je s 26,45-odstotnim tržnim deležem vodilna na slovenskem trgu, so ob vnaprej napovedani prodaji svojega deleža zapisali v EBRD.

To pa ne bo edina lastniška sprememba v Skupini Prva. Družba Dej, ki ima v Skupini Prva 70,19-odstotni delež, je namreč ta teden zanjo objavila obvestilo za prevzemno namero. Za delnico Skupine Prva namerava ponuditi 65,62 evra.

Poleg družbe Dej sta lastnika Skupine Prva tudi družbi Lymah z 12,22-odstotnim in BTC s 4,16-odstotnim deležem. Oba sta opredeljena kot osebi, ki s prevzemnikom delujeta usklajeno, a nista prevzemnika po nameravani prevzemni ponudbi. Ponudba za prevzem, ki jo bo Dej objavil najpozneje v 30 dneh in ne prej kot v desetih dneh, se bo tako nanašala na preostale delnice, ki jih Dej ali omenjeni družbi še nimajo v lasti, je razvidno iz javno objavljene namere.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...