Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Na Prevaljah temeljni kamen za 105-milijonsko naložbo Leka

Čas branja: 1 min
13.04.2017  22:30
Na Prevaljah temeljni kamen za 105-milijonsko naložbo Leka

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Lek dodaj
Vojmir Ulep dodaj
Miro Cerar dodaj
Sandoz dodaj
novartis dodaj

Vodstvo ljubljanskega farmacevta Lek, ki prek generične divizije Sandoz sodi v švicarsko skupino Novartis, je skupaj s predsednikom vlade na Prevaljah simbolično položilo temeljni kamen za novo, 105 milijonov evrov vredno tovarno za proizvodnjo širokospektralnega antibiotika. Nova tovarna bo stala na zemljišču ob Lekovi zdajšnji tovarni, ki so ga lani kupili od prevozniškega podjetja Koratur.

Gradnja tovarne, s katero bodo povečali proizvodnjo antibiotika, ki ga v 60 državah, tudi v ZDA, tržijo pod imenom amoksiklav in ga na Prevaljah proizvajajo že 40 let, bo stekla letos in bo v prvi fazi končana do leta 2020, ko jo bodo tudi zagnali. V celoti pa bo naložba končana do leta 2023, je napovedal predsednik uprave Leka Vojmir Ulep. S koncem prve faze naložbe bodo zdajšnjo letno proizvodnjo od 600 do 700 milijonov tablet dvignili na približno 1,5 milijarde tablet.

Največja Novartisova posamična naložba doslej v Sloveniji, v okviru katere bodo zgradili tudi novo skladišče, ki bo v prvi fazi imelo okoli dva tisoč paletnih mest, po Urlepovih besedah prinaša predvidoma dobrih 140 novih delovnih mest. Prve nove sodelavce bodo zaposlili že letos. Lek na Prevaljah trenutno zaposluje 246 delavcev.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.