Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat, najbolje prodajan pesticid na svetu, je v ZDA zaradi domnevne rakotvornosti povzročil stomilijonske sodne odškodnine. V Evropi začenjajo prepovedovati njegovo uporabo, s 1. oktobrom pa bo pri nas prepovedana njegova uporaba na javnih površinah.
Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup V prvih sedmih mesecih letos je po svetu 77 mladih podjetij doseglo milijardno vrednost, skupaj so vredna 118 milijard dolarjev. Pogledali smo jih nekaj – kdo stoji za njimi in kaj počnejo.
Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Osemindvajsetletni Luka Dremelj je pred letom in pol prevzel vodenje berlinskega Erenta. V tem času je 1,5-milijonsko izgubo, ki jo je podedoval, spremenil v lep dobiček, zaposleni pa po novem poleti za polno plačo delajo zgolj štiri dni na teden.
Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Orpea Group je med največjimi upravljavci domov na svetu; v Sloveniji so letos kupili prvi dom, po naših neuradnih informacijah startajo v nakupe več ustanov s koncesijami.
Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Če sedanjega posla ne bomo potopili mi, ga bo kdo drug, pravi 47-letni Daniel Džang, ki niti na Kitajskem ni znan, a zato nič manj radikalen od svojega svetovno znanega predhodnika.

Petrol izpeljal prvi del digitalizacije daljinskega ogrevanja Sofije

Čas branja: 1 min
13.04.2017  22:30
Petrol izpeljal prvi del digitalizacije daljinskega ogrevanja Sofije
Prihodnje leto želimo priti še v Romunijo, do leta 2020 pa na Madžarsko, napoveduje Jože Torkar, direktor Energetskih rešitev v Petrolu.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Petrol dodaj
Jože Torkar dodaj

Petrol je konec marca, kar je bilo dva meseca po pridobitvi posla, v glavnem mestu Bolgarije končal prvo fazo digitalizacije sistema daljinskega ogrevanja. Projekt bo izveden v štirih fazah in bo trajal štiri leta.

Glavno mesto Bolgarije ima glede na dejavnost in obseg storitev drugi največji sistem daljinskega ogrevanja v Evropi. Njegova nazivna moč je 4.300 megavatov, uporablja ga 1,2 milijona ljudi. Zdajšnje dovodne temperature so od 70 do 100 stopinj Celzija, Petrol pa bo poskrbel, da bodo po novem nižje.

»Naročniku, družbi Toplofikacia Sofia, bomo z uporabo moderne tehnologije omogočili, da bodo njeni odjemalci ob koncu projekta imeli še zanesljivejšo in varnejšo oskrbo s toploto, po zaslugi pametnega vodenja odjema toplote pa bodo odjemalci porabili za deset odstotkov manj energije za daljinsko ogrevanje kot prej. Neposredne koristi za Toplofikacio Sofia pa bodo, da se bodo toplotne izgube v distribucijskem sistemu zmanjšale za deset odstotkov in sestava proizvedene energije z optimiziranjem v realnem času spremenila tako, da bodo stroški proizvodnje in distribucije toplote najmanj tri odstotke nižji. Toplofikacia Sofia bo tako zaradi tega projekta pomembno optimizirala tudi naložbo v obnovo proizvodnih virov in distribucijskega omrežja,« je pojasnil Jože Torkar, direktor Energetskih rešitev v Petrolu.

Petrol je doslej s storitvijo tehnično-ekonomske optimizacije sistemov daljinskega ogrevanja pomagal povečati učinkovitost proizvodnje in distribucije toplote v več kot 20 večjih sistemih daljinskega ogrevanja v regiji. »Prihodnje leto želimo priti še v Romunijo, do leta 2020 pa na Madžarsko,« je napovedal Jože Torkar.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
'Pet minut' pred skupščino Petrola: SDH uspel najti dve zamenjavi za nezaželene predlagane nadzornike. 5

Članici uprave krovnega državnega upravljavca premoženja več kot en mesec nista uspeli uskladiti kandidatov za nadzornike!

OK & EN
Novice
Novice Petrol in občina Novo mesto sklenila rekordno pogodbeništvo

Mestna občina Novo mesto in Petrol sta sklenila javno-zasebno partnerstvo za izvedbo energetske sanacije javnih objektov novomeške...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Komu bo NLB prodala Petrol? In zakaj ga še ni? Pritiski so menda hudi, skupščina se bliža

Uprava največje banke je že drugič prestavila odločanje o prodaji treh odstotkov Petrola. Bodo odločali nadzorniki?

FINANCE
SDH je za tri odstotke Petrola pravkar zapravil 20 milijonov evrov 3

Vse za to, da bo politika med nadzornike skadrovala čim več "naših"