Manager

Italijansko sodišče prepovedalo delovanje Uberja

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

13.04.2017 22:30
Čas branja: 1 min
Italijansko sodišče prepovedalo delovanje Uberja
Uber mora v desetih dneh ugasniti svoje prevozniške storitve v Italiji, je odločilo tamkajšnje sodišče. Foto: Shutterstock

Italijansko sodišče je ameriškemu ponudniku prevozov Uber prepovedalo delovanje v Italiji, ker po njegovi odločitvi ta pomeni nepošteno konkurenco klasičnim taksistom. Na sodišču so poudarili, da je Uber prevozno podjetje, a ne spoštuje zakonov za prevoznike.

Ameriška družba je dobila deset dni časa, da ugasne promocijske, oglaševalske in prevozniške storitve v Italiji, sicer ji za vsak dan zamude grozi globa deset tisoč evrov. Pri Uberju so napovedali, da se bodo zoper odločitev sodišča pritožili, češ da je italijanski zakon za prevoze iz leta 1992 zastarel in ne koristi italijanskim uporabnikom.

Italijanska združenja taksistov so odločitev sodišča v Rimu sprejela z navdušenjem. Pravni zastopnik zadnjih je ob tem spomnil, da je to že četrta odločitev katerega od italijanskih sodišč proti Uberjevim oblikam nelojalne konkurence v državi od leta 2015.

Z 18. aprilom se bo ameriški ponudnik prevozov prek mobilne aplikacije umaknil tudi iz Danske, kjer imajo dva tisoč prevoznikov in 300 tisoč uporabnikov. Ne morejo namreč izpolniti zahtev nove zakonodaje, po kateri bi med drugim vsak avtomobil morali opremiti s taksimetrom in senzorji na sedežih, ki beležijo število potnikov, so predstavniki Uberja pojasnili svojo odločitev o umiku z danskega trga konec marca.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Gašperšič napisal zakon za Uber. Bomo zdaj dobili Uber? Verjetno ne
Finance
Rok Pikon Gašperšič napisal zakon za Uber. Bomo zdaj dobili Uber? Verjetno ne 2

Razloga za to sta dva: predlog zakona prinaša nove zaplete in ministrstvo za infrastrukturo ima zelo malo časa za sprejetje zakona

FINANCE
Manager
Uber obupal nad jugovzhodno Azijo
FINANCE
Okolje & energija
(video) Samovozeči Uber povzročil nesrečo s smrtnim izidom
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar (video) Samovozeči Uber povzročil nesrečo s smrtnim izidom 65

Vozilo z vključenim sistemom za avtonomno vožnjo je v Arizoni povozilo žensko, ki ni uporabljala označenega prehoda za pešce. Ponesrečenka je za posledicami nesreče umrla.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Okolje & energija
(video) Policija objavila posnetek nesreče Uberjevega samovozečega vozila
Okolje & energija
Okolje & energijaSTA (video) Policija objavila posnetek nesreče Uberjevega samovozečega vozila 71

Posnetek kamere prve nesreče samovozečega avtomobila s smrtnim izidom je razkril, da je bila upravljavka, ki je sedela na vozniškem sedežu, pred trčenjem v peško nepozorna. Nesreča testnega avtonomnega vozila podjetja Uber se je zgodila v nedeljo v mestu Tempe v ameriški zvezni državi Arizona.

FINANCE
Lahko Uber postane največji IPO vseh časov?
FINANCE
Manager
To je gurujka, ki bo Uber dvignila v nebo
Manager
ManagerVanja Tekavec To je gurujka, ki bo Uber dvignila v nebo 2

Celina Mikolajczak je pognala tesle, da se je mogoče danes z njimi brez ustavljanja voziti do 300 kilometrov. Še večji izziv jo čaka pri Uberju, ki želi že do leta 2020 narediti prototip povsem električnega leteča taksija.