Kako bo izrivanje plastike za enkratno uporabo spremenilo življenje in posel Kako bo izrivanje plastike za enkratno uporabo spremenilo življenje in posel Nova evropska direktiva, ki prepoveduje izdelke iz plastike za enkratno uporabo, bo pospešila iskanje alternativ: za zdaj tehnološko zaostajamo, a se razmere spreminjajo. Pri startupu Evegreen denimo hočejo v pol leta vzpostaviti proizvodnjo granulata za bioplastiko, po katerem povpraševanje eksplozivno narašča.
Spoznajte mlade Idrijce, ki so se očesnih težav lotili z aplikacijami Spoznajte mlade Idrijce, ki so se očesnih težav lotili z aplikacijami V Smart Optometry razvijajo digitalne rešitve za zdravje oči, nazadnje so naredili aplikacijo, ki pomaga otrokom s težavo lenega očesa. Z nedavno finančno injekcijo Salusa načrtujejo odločnejši prodor na tuje.
Profesor iz kitajske Silicijeve doline o razlogih za zmajev tehnološki vzpon Profesor iz kitajske Silicijeve doline o razlogih za zmajev tehnološki vzpon V kitajskih podjetjih zaposleni, vključno z vodstvom, hitro menjavajo delovna mesta in se tako učijo veliko hitreje, pojasnjuje Šjaobo Vu iz kitajske Silicijeve doline.
Ker nihče ni želel kupiti babičinih avtomobilov, je dobil idejo in naredil enega največjih evropskih startupov Ker nihče ni želel kupiti babičinih avtomobilov, je dobil idejo in naredil enega največjih evropskih startupov Berlinsko skupino Auto1, ki jo je ustanovil Christian Bertermann, je skoraj pol milijarde evrov sklada japonske Softbank izstrelilo med največje evropske startupe, lani so ga ovrednotili že na 2,9 milijarde evrov. Kaj počnejo, da so tako priljubljeni med vlagatelji, lani celo najbolj?

Namesto 75 odstot­kov bi država letos prodala le polovico NLB

Čas branja: 1 min
20.04.2017  22:30
Namesto 75 odstot­kov bi država letos prodala le polovico NLB
Če bodo v Bruslju ugodili slovenski prošnji, bomo letos prodali le polovico NLB, preostalo četrtino minus eno delnico pa do konca prihodnjega leta.

Obveščaj me o novih člankih:  

Vlada bo evropsko komisijo prosila za spremembo zavez pri prodaji 75-odstotnega deleža v Novi ljubljanski banki. Če bodo slovenski prošnji v Bruslju ugodili, bo vlada do konca leta prodala najmanj polovico deleža v banki, preostanek pa do konca prihodnjega leta.

K prodaji 75 odstotkov minus ena delnica NLB do konca tega leta se je slovenska vlada zavezala ob obsežni državni sanaciji NLB konec leta 2013.

Čeprav so na finančnem ministrstvu še januarja zatrjevali, da ministrica Mateja Vraničar Erman na sestanku z evropsko komisarko za konkurenčnost Margrethe Vestager tej ni predlagala podaljšanja roka za prodajo NLB, so s finančnega ministrstva prejšnji teden sporočili: »Skladno z dogovorom na januarskem sestanku pri evropski komisarki za konkurenco Margrethe Vestager o nadaljnjem tesnem sodelovanju pri spremljanju izvajanja danih zavez glede prodaje NLB je vlada danes sklenila, da evropsko komisijo uradno zaprosi za spremembo nekaterih zavez, ki so sestavni del odločitve o odobritvi državne pomoči NLB iz leta 2013. Bistveni del predlaganih sprememb, ki smo jih pripravili na pobudo SDH, se nanaša na tako imenovano lastniško zavezo.«

Predlog za spremembo zavez po navedbah ministrstva stremi po zagotovitvi čim boljših pogojev za prodajo banke ob upoštevanju, da pri izvajanju zavez ne sme priti do izkrivljanja konkurence na trgu, da se zagotovi večja pravna varnost morebitnih zainteresiranih vlagateljev, s tem pa izboljšujejo možnosti glede višine kupnine. Od prodaje 75 odstotkov banke minus ena delnica Slovenija neuradno pričakuje kupnino v višini vsaj milijarde evrov.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Preobrat pri NLB: Vlada bi prodala le še polovico banke. Vraničarjeva ujeta na laži! 13

Ministrstvo za finance, ki je vneto zatrjevalo, da s prodajo NLB nima nič, je tudi uradno pisalo Evropski komisiji: Hočemo odlog!

FINANCE
Finančno ministrstvo: že danes po odpustke zaradi neprodaje NLB v Bruselj 10

Menda se lahko nadejamo največ enoletnega podaljška za prodajo NLB; ministrica za finance Mateja Vraničar Erman danes na prvem...

FINANCE
Koliko časa bo še trajala vladna farsa z NLB? 9

Pravzaprav je res vseeno, kateri dan vlada uradno potrdi, da je proti prodaji NLB, ki so jo "priskrbeli" prav politiki

FINANCE
Članki
Članki (RAZKRIVAMO) Posledice neprodaje NLB od A do Ž 12

Prvič objavljamo necenzurirano odločbo o nedovoljeni državni pomoči banki

FINANCE
Članki
Članki Trdnjava NLB 5

Težko je verjeti, da bo vlada največjo banko prodala v letu pred volitvami.

FINANCE
Razkrivamo: s tako kupnino pri tako šalabajzerski prodaji NLB bi lahko bili zelo zadovoljni 10

Nadzorniki SDH so začeli razpravo o prospektu: zakaj ni verjetno, da bo NLB sploh prodana