Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

TEM Čatež v logistično-poslovni objekt vlaga 4,4 milijona evrov

Čas branja: 1 min
04.05.2017  22:30
TEM Čatež v logistično-poslovni objekt vlaga 4,4 milijona evrov
Andrej Bajuk, izvršni direktor TEM Čatež: Uspešni smo, ker ponujamo visoko kakovost za primerno ceno – in ne, nismo najcenejši.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Andrej Bajuk dodaj

V družbi TEM Čatež iz Čateža v bližini Trebnjega, ki s 127 zaposlenimi razvija, izdeluje in prodaja stikala in vtičnice, vlagajo 4,4 milijona evrov v nov logistično-poslovni objekt in odpirajo do 50 delovnih mest. Naročil pridobijo toliko, da njihovi prostori pokajo po šivih. A da jim je uspelo pridobiti gradbeno dovoljenje za nov 3.400 kvadratnih metrov velik logistično­-poslovni objekt, je trajalo kar šest let.

Njihovi glavni kupci so specializirani trgovci z elektro- in gradbenim materialom, izdelke pa prodajajo v 25 evropskih držav. V zadnjih letih so v povprečju rasli za več kot deset odstotkov na leto. Lani so ustvarili 11,5 milijona evrov prihodkov in 903 tisoč evrov čistega dobička. Letos pričakujejo do desetodstotno rast prihodkov in 1,3 milijona evrov čistega dobička.

»Uspešni smo, ker ponujamo visoko kakovost za primerno ceno – in ne, nismo najcenejši. To nam omogoča naša inovativnost, in to v proizvodnih procesih, kjer nam pomagajo roboti, inovativni pa smo tudi pri konstrukciji izdelkov. Ti so narejeni tako, da iz istih funkcijskih elementov naredimo zelo veliko različnih izdelkov. Imamo širok nabor dizajnov in barv, pa tudi inovativne rešitve, ki jih nima nihče drug na svetu,« pravi Andrej Bajuk, izvršni direktor te delniške družbe.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...