Manager

Gneča med interesenti za Merkur trgovino

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

Avtor
avtor
04.05.2017 22:30
Čas branja: 1 min
Gneča med interesenti za Merkur trgovino
Bojan Papič, nekdanji lastnik Lesnine, se zdaj poteguje za nakup družbe Merkur trgovina, v kateri je do pred kratkim predsedoval nadzornemu svetu.

Za nakup družbe Merkur trgovina je stečajna upraviteljica Simona Goriup prejela več nezavezujočih ponudb. Kdo so ponudniki v skladu s pravili, ni razkrila, povedala je samo, da bi kupca lahko izbrali že prihodnji mesec, če ne bo zapletov. Še pred tem bodo vsi interesenti imeli možnost opraviti skrbni pregled.

Neuradno se govori, da je ponudbo oddala tudi družba MMTN Investicije, ki so jo prav za ta namen ustanovili nekateri največji Merkurjevi dobavitelji in upniki. Med njimi sta podjetje Glen v solasti nekdanjega lastnika Lesnine Bojana Papiča, ki je bil do pred kratkim tudi predsednik nadzornega sveta Merkurja trgovine, menedžerska družba Jub-H, transportno podjetje Avrigo Darka Martina Klariča, trgovsko podjetje Ahac Romana Moškotevca in podjetje Coma Andreja Šušteršiča in Zvonimirja Blatnika.

Goriupova je za Delo izjavila, da bo postopek prodaje Merkurja trgovine tekel vzporedno s prodajo Merkurjevih trgovskih centrov, ki jih prodaja Heta Asset Resolution. Za nakup teh centrov se zanimajo Alpen Invest, družba Trigal, ki sta jo ustanovila Zavarovalnica Triglav in nemško podjetje KGAL, nepremičninski sklad skupine Carlyle Group in tudi Merkur trgovina, ki ima Merkurjeve centre v najemu.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Dražbe
Zadnje ure za izboljšanje ponudb za Big Bang: koliko da kdo?
Dražbe
DražbePetra Sovdat Zadnje ure za izboljšanje ponudb za Big Bang: koliko da kdo?

Trije zainteresirani kupci za tehničnega trgovca lahko ponudijo več

FINANCE
Manager
Ljudje odprli denarnice, Merkur raste
Manager
ManagerVanja Tekavec Ljudje odprli denarnice, Merkur raste

Lani so v Merkurju Trgovini dobiček povečali kar za tretjino. Hkrati se zavedajo, da se dobri časi končujejo, saj na trgu že čutijo ohlajanje.

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B

FINANCE
Pogajanja o zviševanju minimalne plače: zakaj se ta ne uskladi do konca poslovnega leta?
Finance
Petra Sovdat Pogajanja o zviševanju minimalne plače: zakaj se ta ne uskladi do konca poslovnega leta? 1

(MNENJE) Čas je, da se začnemo pogovarjati, zakaj nimamo poslovnega okolja, v katerem bi se dalo ustvarjati višjo dodano vrednost in bi s tem lahko imeli višje plače

PA
Novice
Od prodaje barv do prodaje hiš
Finance Akademija
NovicePoslovna akademija Od prodaje barv do prodaje hiš

JUB je razširil svoj prodajni program z notranjih barv na fasadne sisteme, rešitve za zaključna dela v gradbeništvu na osnovi naravnih materialov ter celo energijsko varčne hiše. Na 12. Sales Summitu bo med drugim predstavljeno, kako je potekala širitev in kako so na novosti pripravili prodajalce.

FINANCE
Manager
Kostić sodi v Gorenjsko banko kot bitcoin v Hranilnico Lon
Manager
ManagerPeter Frankl Kostić sodi v Gorenjsko banko kot bitcoin v Hranilnico Lon 5

Gorenjska ni Manhattan. Kranj ni Vrbas. Hočeš ali nočeš, Gorenjska je blizu Ljubljane in Celovca. Se res tako bojimo, da bomo ogrozili slovenščino in da bomo kar na lepem morali govoriti nemško, če bomo v Sloveniji hranilnice povezali s hranilnicami, kakršne potrebujemo?

FINANCE
Vlagatelj Maks
(Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut
Vlagatelj Maks
DANES V ŽIVO
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks (Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut

Prisluhnite brezplačnemu pogovoru z vodilnim strokovnjakom Michaelom Howllom, ustanoviteljem CrossBorder Capitala, v živo.