Arbitražni sporazum v megli. Kaj zares lahko storimo? Arbitražni sporazum v megli. Kaj zares lahko storimo? Ali lahko vprašanje meje med Slovenijo in Hrvaško kljub arbitraži dolgotrajno obtiči na mrtvi točki? Pravnica, politolog in evroposlanec oziroma diplomat odgovarjajo na vprašanje, kako lahko Slovenija uveljavi to, kar je bilo razsojeno.
(intervju) Boštjan Gorjup, GZS: Nehali bomo govoričiti, dajali bomo koše! (intervju) Boštjan Gorjup, GZS: Nehali bomo govoričiti, dajali bomo koše! Novi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup namerava povečati učinkovitost zbornice in zaupanje med socialnimi partnerji
Kaj je nevarnejše od atomske bombe? »Inteligentni« ubijalski roboti! Kaj je nevarnejše od atomske bombe? »Inteligentni« ubijalski roboti! Z razvojem umetne inteligence bo resničnost kmalu presegla domišljijo ustvarjalcev znanstvene fantastike. Kdo že ima robotizirano orožje, kako hiter je razvoj, ali ga bodo lahko iz »nedolžnih« inteligentnih naprav v prihodnosti naredili tudi teroristi in kriminalci?
(intervju) Američan, ki je izbral Kamnik namesto Pariza in Londona (intervju) Američan, ki je izbral Kamnik namesto Pariza in Londona Noah Charney, ameriški pisatelj, novinar in umetnostni zgodovinar, ki se je zaljubil v Slovenijo in postal eden njenih velikih promotorjev.
Še malo pa bomo naprave upravljali samo še z glasom Še malo pa bomo naprave upravljali samo še z glasom Tehnologija prepoznavanja glasu je že danes zelo učinkovita - pri našem preiskusu se je Googlova rešitev, denimo, pri zapisovanju 220 besed zmotila samo enkrat.
Komentar

(komentar) 5 nujnih sprememb namesto skrpucala Milojke Kolar

11.05.2017  20:30
Zakaj mi vsi – tako uporabniki in plačniki sistema kot tudi izvajalci v sistemu – to stoično prenašamo? Ob tem vedno znova govorimo, da se nič ne da. Ali pozabljamo, da smo mi sistem in da nam krade peščica ljudi, ki smo jim dovolili prevzeti nadzor nad denarnim tokom v zdravstvu?
Kolega Alojz Ihan je v enem od medijev objavil resnico o čakalnih vrstah in odgovornosti vlade za 40 tisoč ljudi, ki čakajo nedopustno dolgo v čakalni vrsti za zdravstveno storitev. Vsak...
Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Prebrali ste 5% članka.

BERITE NAPREJ...

Z uporabniškim imenom lahko BREZPLAČNO preberete 5 člankov mesečno.

Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.