Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Novi francoski predsednik je Emmanuel Macron

Čas branja: 1 min
11.05.2017  20:30
Novi francoski predsednik je Emmanuel Macron

Obveščaj me o novih člankih:  

Sredinski 39-letni kandidat Emmanuel Macron je v nedeljskem drugem krogu predsedniških volitev v Franciji ob približno 75-odstotni volilni udeležbi s 66 odstotki prejetih glasov premagal skrajno desničarko Marine Le Pen.

Zmagal je v vseh francoskih departmajih, razen v dveh na severu države. V Parizu je prejel skoraj 90 odstotkov glasov. Kot je napovedal odhajajoči predsednik Francois Hollande, bo Macron zaprisegel v nedeljo. Svoje gibanje En Marche! (Naprej ali Na pohodu) je ustanovil lani poleti, ko je izstopil iz Hollandove vlade in se podal v predsedniško volilno tekmo.

Zmaga Emmanuela Macrona na francoskih predsedniških volitvah za Evropo ni pomembna samo zato, ker se z njo napovedujejo velike politične spremembe v Franciji, ampak tudi zato, ker v supervolilnem evropskem letu, kot kaže, vendarle ne bodo prevladali nacionalisti. Spomnimo, nacionalistom je marca že spodletelo na volitvah na Nizozemskem.

Po prepričljivi zmagi Macrona na predsedniških volitvah se zdaj napoveduje še zmaga njegovega gibanja na parlamentarnih volitvah. Posledično pa to pomeni velik premik francoske politike in težave obeh tradicionalnih strank, konservativcev in socialistov, katerih kandidati so se doslej izmenjavali na čelu države.

Macron napoveduje finančno vzdržen proračun, a hkrati tudi nov naložbeni zagon. Denar bo prihranil na drugih področjih, vključno z izboljšanjem učinkovitosti javnega zdravstva in posodobitvijo javnega sistema (kar bi omogočilo zmanjšanje števila zaposlenih). Poleg tega napoveduje znižanje davka na dobiček podjetij z zdajšnjih 33 na 25 odstotkov. Ob znižanju davčnih stopenj je Macron napovedal tudi investicijske olajšave. Prav tako je obljubil zmanjšanje obremenitve nizkih plač in občutno znižanje premoženjskih davščin. Davčne spremembe so sicer pogojene z razmerami v proračunu in uspešno izvedbo sprememb javnega sektorja.

O novem francoskem predsedniku pišemo tudi v članku Kdo je Francoz, zaradi katerega si je oddahnila vsa Evropa.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.