Manager

Izredni član uprave Mercatorja bo Gregor Planteu

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

11.05.2017 20:30
Čas branja: 1 min
Izredni član uprave Mercatorja bo Gregor Planteu
Gregor Planteu, direktor rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, prej pa finančni svetovalec, bo kot izredni član uprave Mercatorja bedel nad posli družbe z Agrokorjem.

Izredni član uprave Mercatorja, ki ga je izbrala in v imenovanje okrožnemu sodišču v Ljubljani predlagala vlada, bo 42-letni Celjan Gregor Planteu, direktor rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, prej pa finančni svetovalec. Funkcijo naj bi prevzel najpozneje v ponedeljek.

Planteu bo pristojen le za posle, ki so povezani Agrokorjem – temu je bonitetna hiša Standard & Poor's ta teden vnovič znižala bonitetno oceno -, ne bo pa imel pristojnosti pri vodenju rednih poslov družbe. Tako določa zakon o pogojih imenovanja izrednega člana uprave v družbah sistemskega pomena za Slovenijo, ki ga je naša država sprejela po hitrem postopku, da bi pred finančnim izčrpavanjem zavarovala največjega slovenskega trgovca, ki je od leta 2014 v lasti močno zadolženega Agrokorja. V celoti ji to sicer ni uspelo, saj je Mercator tudi zaradi slabitev terjatev do drugih družb skupine Agrokor lansko poslovno leto končal z visoko, 72,7 milijona evrov veliko čisto izgubo.

Kdo je Gregor Planteu? Trenutno je direktor profesionalnega rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Njegov direktor je od leta 2014 in v tem času je klub uspešno finančno saniral. Pred tem je bil pomočnik direktorja družinskega inženirinškega podjetja EHO iz Štor, med letoma 2005 in 2010 pa je bil zaposlen v največjem svetovnem ladjarju, v družbi Maersk Group. In sicer najprej v njenem hčerinskem podjetju A. P. Moller, Maersk Group, Maersk Adria s sedežem v Ljubljani kot direktor financ za vzhodni Adriatik. Od leta 2008 je bil vodja regijske pisarne za finance in kontroling v družbi A. P. Moller, Maersk Logistics s sedežem v Genovi.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
Manager
Mercator prodal trgovski center v Beogradu
FINANCE
Vladni 'politkomisar' v Mercatorju s plačo skoraj kot šef NLB
Finance
Petra Sovdat Vladni 'politkomisar' v Mercatorju s plačo skoraj kot šef NLB 2

Očetu plačne uravnilovke v državnih podjetjih Mateju Lahovniku za nadziranje trgovca lani 32.674 evrov bruto; šefu Mercatorja Tomislavu Čižmiću za devet mesecev 303.207 evrov bruto, Toniju Balažiču pa 338.896 evrov odpravnine

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.

FINANCE
Slovenci, ki so nasedli v Agrokorju
Finance
Petra Sovdat Slovenci, ki so nasedli v Agrokorju 3

Hrvaško sodišče je izdalo odločbo o priznanih terjatvah upnikov sistema Agrokor. Sodišče ugotavlja, da imajo upniki do Agrokorja in njegovih družb nesporno za 31 milijard kun terjatev, kar je štiri milijarde evrov. To je precej manj od dosedanjih ocen.

FINANCE
Agrokor bo imel petčlanski upniški odbor: kako so upniki razdeljeni v skupine
Finance
Petra Sovdat Agrokor bo imel petčlanski upniški odbor: kako so upniki razdeljeni v skupine 2

O izbiri predstavnika se bodo upniki morali dogovoriti v 30 dneh od poziva v hrvaških Narodnih novinah

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B