Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Izredni član uprave Mercatorja bo Gregor Planteu

Čas branja: 1 min
11.05.2017  20:30
Izredni član uprave Mercatorja bo Gregor Planteu
Gregor Planteu, direktor rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, prej pa finančni svetovalec, bo kot izredni član uprave Mercatorja bedel nad posli družbe z Agrokorjem.

Obveščaj me o novih člankih:  

Izredni član uprave Mercatorja, ki ga je izbrala in v imenovanje okrožnemu sodišču v Ljubljani predlagala vlada, bo 42-letni Celjan Gregor Planteu, direktor rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, prej pa finančni svetovalec. Funkcijo naj bi prevzel najpozneje v ponedeljek.

Planteu bo pristojen le za posle, ki so povezani Agrokorjem – temu je bonitetna hiša Standard & Poor's ta teden vnovič znižala bonitetno oceno -, ne bo pa imel pristojnosti pri vodenju rednih poslov družbe. Tako določa zakon o pogojih imenovanja izrednega člana uprave v družbah sistemskega pomena za Slovenijo, ki ga je naša država sprejela po hitrem postopku, da bi pred finančnim izčrpavanjem zavarovala največjega slovenskega trgovca, ki je od leta 2014 v lasti močno zadolženega Agrokorja. V celoti ji to sicer ni uspelo, saj je Mercator tudi zaradi slabitev terjatev do drugih družb skupine Agrokor lansko poslovno leto končal z visoko, 72,7 milijona evrov veliko čisto izgubo.

Kdo je Gregor Planteu? Trenutno je direktor profesionalnega rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Njegov direktor je od leta 2014 in v tem času je klub uspešno finančno saniral. Pred tem je bil pomočnik direktorja družinskega inženirinškega podjetja EHO iz Štor, med letoma 2005 in 2010 pa je bil zaposlen v največjem svetovnem ladjarju, v družbi Maersk Group. In sicer najprej v njenem hčerinskem podjetju A. P. Moller, Maersk Group, Maersk Adria s sedežem v Ljubljani kot direktor financ za vzhodni Adriatik. Od leta 2008 je bil vodja regijske pisarne za finance in kontroling v družbi A. P. Moller, Maersk Logistics s sedežem v Genovi.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kaj danes dela Mercatorjev politkomisar Planteu? Nič, ker ga še ni

Pa tako se je mudilo 'zaščititi Mercator'. Planteu upa, da pride v novo službo jutri

FINANCE
V Mercator je prišel najbolje plačani vladni »funkcionar« doslej 8

Gregorja Planteua bo Mercator po naših informacijah plačal enako kot preostala dva člana uprave

TRANS-LOG
Novice
Novice Maersk je od skupine Oetker, ki jo pri nas poznamo po pudingih, kupil ladjarja Hamburg Süd za 3,7 milijarde evrov 1

Največji ladjar na svetu, danski Maersk Line, hoče z nakupom nemškega tekmeca prihraniti od 350 do 400 milijonov evrov na leto

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

TRANS-LOG
Novice
Novice Nočna mora v Maersku in TNT Expressu se nadaljuje, napad razkriva ranljivost svetovne trgovine

Kibernetski vdor v sistem se je zgodil v torek, informacijska sistema Maerska in TNT Expressa še vedno ne delujeta

FINANCE
Nadzornike Mercatorja je strah: kateri okostnjaki jim lahko padejo iz omare? 3

Lastnik Mercatorja Agrokor ima zaradi krize novega upravitelja. Mercator pa še vedno upravljajo in nadzirajo Todorićevi kadri - uprava in...