Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Ljubljanska Fotona iz ameriških v kitajske roke

Čas branja: 1 min
11.05.2017  20:30
Ljubljanska Fotona iz ameriških v kitajske roke

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Fotona dodaj
Dnevnik dodaj
PDP dodaj
Matjaž Lukač dodaj

Ljubljansko proizvajalko laserskih sistemov za zdravstvo in zobozdravstvo Fotona sta ameriški finančni sklad Gores Group in družba Technology4Medicine dobra tri leta po nakupu prodala kitajsko-evropskemu finančnemu skladu Agic Capital, je prejšnji teden poročal Dnevnik.

Koliko je znašala kupnina, uradno ni znano. Po poročanju ameriške revije Buyouts Insider naj bi vrednost transakcije znašala od 100 do 200 milijonov dolarjev oziroma od 91 do 182 milijonov evrov. Višina posla, ki se po neuradnih podatkih omenja v Sloveniji, pa se giblje od 80 do 120 milijonov evrov. Američani so leta 2014 za Fotono, ki je bila prvo prodano podjetje s seznama 15 podjetij za privatizacijo, odšteli okoli 18 milijonov evrov, pri čemer je državni PDP kot 70,5-odstotni lastnik prejel 12,6 milijona evrov.

Fotona, ki je bila lani med finalisti izbora za nagrado zmagovalec slovenskega izvoza, laserske naprave za uporabo v medicini (estetika, dermatologija, ginekologija, kirurgija, zobozdravstvo) prodaja v več kot 60 državah. Njihovi največji trije trgi so Kitajska, ZDA in Kanada.

Lani je skupina ustvarila za okoli 50 milijonov evrov prihodkov, kar je 23 odstotkov več kot leta 2015. Dobiček je dosegel okoli 10 milijonov evrov in bil za 39 odstotkov večji kot leto pred tem, je povedal direktor družbe Matjaž Lukač.

Agic Capital Fotoni napoveduje nadaljnjo strmo rast. S prevzemom ji bodo zagotovili rast zlasti na azijskih trgih, predvsem na Kitajskem. Azijski trg po besedah Matjaža Lukača že zdaj pomeni 37 odstotkov celotne prodaje skupine.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.