Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Sparov center v Šiški bodo začeli graditi prihodnji mesec

Čas branja: 1 min
11.05.2017  20:30
Sparov center v Šiški bodo začeli graditi prihodnji mesec
Novi trgovski center v Šiški se bo razprostiral na približno 32 tisoč kvadratnih metrih površin in bo imel tako imenovano aktivno streho.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
SES dodaj
Spar dodaj
Toni Pugelj dodaj
Spar Slovenija dodaj
ATP dodaj

Družba SES Spar European Shopping Centres, ki upravlja 30 nakupovalnih središč po Evropi, od tega štiri v Sloveniji, bo po letih zapletov s pridobivanjem gradbenega dovoljenja prihodnji mesec v ljubljanski Šiški začela graditi novo nakupovalno središče.

Odprtje načrtujejo za jesen 2019, je ob predstavitvi projekta povedal Toni Pugelj, direktor projekta Šiška. V centru bo okoli 90 trgovin, največji najemnik bo Spar Slovenija. Naložba bo vredna okoli 150 milijonov evrov.

SES je projektiranje stavbe zaupal avstrijskemu biroju ATP Arhitekti in inženirji. Objekt bo gradilo med tisoč in 1.500 ljudi, odprtje pa bo prineslo približno 700 novih delovnih mest.

Trgovski center, ki bo imel 1.600 parkirnih prostorov, se bo razprostiral na približno 32 tisoč kvadratnih metrih površin in bo imel tako imenovano aktivno streho. Na njej bodo površine za športne dejavnosti, pa tudi restavracije, hkrati bo na njej tudi veliko zelenja. Aktivnih površin na strehi bo okoli šest tisoč kvadratnih metrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Spar Slovenija je imel lani 743 milijonov evrov prihodkov 2

V primerjavi z letom prej so v Sparu prihodke povečali za 2,4 odstotka

FINANCE
Naložbeni val je tu. Kdo bo gradil in koliko bo novih služb 15

Obeta se več sto milijonov evrov naložb in več tisoč zaposlitev

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Trgovci zapravljajo: na veliko gradijo in odpirajo nove trgovine 1

V ljubljanski Šiški se začenja 150 milijonov evrov težka naložba, v BTC pa bo Ikea gradila center za 90 milijonov evrov, septembra...

FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Zakaj se tuji vlagatelji izogibajo slovenskim poslovnim nepremičninam 2

Za pomembne igralce na trgu smo majhni in zaradi tega imamo kup neprivlačnih posebnosti